Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch GT4

Dutch GT4: Autosport op z’n (paas)best (lang)


480_mickey_bertram_3384

Balen
Hoe anders was de sfeer bij KS Motorsport, dat Ginetta’s inzet voor de equipes Jan Joris Verheul / Bertus Sanders en Niels Bouwhuis / Mickey Bertram. De beste resultaten van het team waren twee veertiende plaatsen. Het probleem zat in de afstelling, vertelde Verheul na de tweede race. “We zitten de hele week al tegen de afstelling aan te hikken. De auto vreet banden. We hebben de afstelling nu rigoureus veranderd.”

480_startGT4R3

Helaas duurde de derde race van het duo Sanders / Verheul maar een paar honderd meter; vlak na de start klapte Sanders hard in de vangrail op het rechte stuk. In de tweede race zat Bertus ook al in de hoek waar de klappen vielen. Na een aanrijding met een andere rijder was het differentieel afgebroken.

480_danny_van_dongen_3479

De stand van zaken
Na de Paasraces is het overleg begonnen over de handicaps waarmee de diverse automodellen rijden. Komen de auto’s op dit moment tekort, of hebben ze voldoende snelheid? De Porsches hebben het tempo er goed in, dat mag duidelijk zijn. De Porsche-piloten mogen wel bandenproblemen verwachten als het weer tijdens de pinksterdagen min of meer zomers is; de equipes hadden wat dat betreft geen klagen dat er op paasmaandag een hardnekkige zeemist over het circuit hing. De Ginetta en de Corvette is ook competitief, zo bewezen Match Racing en Jeroen Bleekemolen.
Voor wat betreft de Aston Martins moeten we een onderscheid maken tussen de ‘oude’ Aston Martin N24 en de nieuwe Aston Martin Vantage. De laatstgenoemde, in handen van Rhesus racing, kan het tempo goed volgen. Het oudere model, met een kleinere motor, had meer moeite met de snelheid.

480_strijd_achter_1323

De Mustangs zitten er ook goed bij. Kijk wat dat betreft naar de prestaties van Allard Kalff, Bernhard van Oranje en Jan Lammers. Pieter-Christiaan van Oranje hoopt hun voorbeeld tijdens de Pinksterraces te volgen. Tijdens de Paasraces zat het hem niet mee. “In de tweede race werd ik van de baan gereden. In de derde race kampten we met een defecte stuurbekrachtiging.”

480_pc-spint
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet