FIA F3000

F3000: Eurocup: Olivier Tielemans te ziek om te racen

De zevende en voorlaatste race in de 3000 Pro Series Eurocup is verreden zonder Olivier Tielemans. De jonge Nederlander ging zich in de loop van vrijdag vlak voor vertrek naar het circuit van Adria in Italië, steeds slechter voelen op het vliegveld in Duitsland. Na onderzoek door een arts aldaar, kreeg hij uiteindelijk geen toestemming om mee te vliegen.

Niet dat het zin had gehad, want Tielemans had zondag geen eens de kracht om een stuur ook maar vast te houden. De dokter vermoedt dat hij is geveld door een bacteriologische infectie.

De race zonder Tielemans werd gewonnen door Draco-rijder Timo Lienemann voor Max Busnelli en Alessandro Bonetti. Norbert Siedler finishte slechts als vierde, waardoor de strijd om het kampioenschap ongemeen spannend is geworden. De vier genoemde rijders maken allen nog kans op de titel. Siedler heeft de beste papieren met twee punten voorsprong op Busnelli, zes op Lienemann en zeven op Bonetti.

Olivier Tielemans hoopt hersteld te zijn voor de laatste race in het kampioenschap op 9 oktober op het Italiaanse circuit van Monza.

Stand in het kampioenschap na zeven van de acht races:

1. Norbert Siedler - ADM Motorsport : 41 punten
2. Massimiliano Busnelli - Pro Motorsport : 39
3. Timo Lienemann - Draco Junior Team : 35
4. Alessandro Bonetti - Draco Junior Team : 34
5. Marco Mocci - Cek Team : 23
6. Tor Graves - John Village Automotive : 19
7. Olivier Tielemans - Scuderia Famà : 16
8. Fausto Ippoliti - ADM Motorsport : 15
9. Ignazio Belluardo - Pro Motorsport : 12
10. Dominick Jackson - John Village Automotive: 11
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet