Diversen

Div: 1999-2009: Het 'nieuwe' Circuit Park Zandvoort bestaat al weer tien jaar


Vlaggenschip KNAF
Tijdens de tussentijdse vaststelling van de stand van zaken meldde toenmalig KNAF-voorzitter Hans Kok ingenomen te zijn met de realisering van de reeds lang bestaande plannen. Hij sprak een woord van dank uit richting Hans Ernst en zijn team. Verder sprak hij over Zandvoort als het vlaggenschip van de KNAF.

Snelle Jan
De Paasraces, toch de traditionele start van elk nationaal autosportseizoen, zijn er nooit geweest in 1999. Tijdens Pasen was de baan nog net niet gereed. Op zondag 25 april van het jaar werd de gloednieuwe track wel in gebruik genomen. Hans Ernst van Circuit Park Zandvoort en Hans Kok van de KNAF reden in een open automobiel een volledige ronde en hebben middels het zwaaien van een groene vlag de baan vrijgegeven voor de eerste officiële wedstrijd op het vernieuwde circuit. Vervolgens heeft Zandvoorter Jan Lammers in een Formule 3000 enkele ronden gereden en daarmee de eerste snelle ronde op het vernieuwde Circuit Park Zandvoort neergezet. Er werden die dag onder meer races in de Renault Mégane Trophy, de Pearle Alfa156 Challenge, Libertel DTCC, Formule Ford en Formula Arcobaleno gereden.

480_verbouwing4_p604

Formule 1
Vlak voor de officiële start van het nieuwe circuit, kreeg CPZ al een mooie ‘boost’ van de FIA. Zandvoort had immers van de Fédération Internationale de l'Automobile de internationale licentie categorie 2 ontvangen. Die goedkeuring maakte het mogelijk om op Zandvoort races te verrijden tot en met de Formule 3000. "Zodra de verplaatsing van Rob Slotemaker's antislipschool is gerealiseerd, kan de uitloopstrook bij de bocht Bosuit worden aangelegd’’, werd destijds gemeld. "Die veiligheidsmaatregel is onder andere noodzakelijk om voor de Formule 1-licentie in aanmerking te komen.’’ Tsja, er werd in 1999 nog gedroomd van de Formule 1…. Zou men dat tijdens het tienjarige bestaan van het nieuwe circuit nog steeds doen op CPZ?

480_verbouwing6
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet