NASCAR

NASCAR: Jeff Gordon terug in Winners Circle in Texas. Montoya en Ambrose maken indruk!

Viervoudig NASCAR-kampioen Jeff Gordon heeft er lang op moeten wachten. De Hendrick Motorsports-coureur moest het maar liefst 47 wedstrijden zonder overwinningen stellen maar gisteren was het op de Texas Motor Speedway eindelijk zover. Gordon is terug in “Winner’s Circle” zoals de Amerikanen dat zo mooi uitdrukken. Oud F1-coureur Juan Pablo Montoya en Marcos Ambrose lieten eveneens prachtige dingen zien in een race die relatief weinig neutralisaties telde.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Toyota, NASCAR, Autostock

start_texas
Start van de Samsung 500 in Texas met racewinnaar Jeff Gordon links en pole-
sitter David Reutimann rechts.

Gordon wint Samsung 500 in Texas
Het lijkt erop dat Jeff Gordon in 2009 wel eens zijn stempel op de NASCAR Sprint Series kan drukken. De Hendrick Motorsports-coureur boekte in Texas zijn 87e Cup-overwinning. De laatste zege boekte hij bijna twee jaar geleden op de Lowe’s Motor Speedway. Jeff Gordon: “Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat we weer zouden winnen. Vorig seizoen hebben we een aantal kansen gemist maar dat betekent dat je hard voor blijft gaan en pusht Dit is eigenlijk wel de beste plaats voor mij om te winnen want hier hadden we altijd weinig succes” In zeventien starts zegevierde Gordon nimmer op de Texas Motor Speedway. Hij eindigde er zesmaal in de Top 5 en acht keer in de Top 10.

ambrose_texas
De Australier Marcos Ambrose maakt korte metten met regerend kampioen Jimmie
Johnson. Een opgeblazen motor nekte zijn optreden maar hij ontving veel lof van
de vakpers. Een man om in de gaten te houden!

Gedurende de 334 ronden tellende wedstrijd stond Gordon behoorlijk onder druk van Tony Stewart en Ford-coureur Greg Biffle. De Australiër Marcos Ambrose maakte met zijn Toyota behoorlijk veel indruk. In de 50e ronde zette hij snellere rondetijden neer dan polesitter David Reutimann die met zijn Toyota aan de leiding ging. Helaas viel Ambrose in de 216e ronde met een opgeblazen motor uit maar had wederom zijn visitekaartje afgegeven.

De eerste neutralisatie in de wedstrijd kwam pas na 97 ronden. Voor de Texas Motor Speedway is dat voor NASCAR-begrippen een record.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet