Belcar

DSMEC: Afgetekende zege Penders/Lamot in Dunlop Sport Maxx Endurance opener op Spa


polesiter_van_rimpuy
Pech voor de polesitters. Zij waren te gretig.

De First Motor Sport Porsche van de combinatie Van Rompuy/Van Rompuy/Verbist die vanaf pole vertrok drukte nimmer zijn stempel op de wedstrijd. Een luchtsprong in Les Combes luidde het voortijdige einde in. De polesitters waren iets te gretig geweest.

saker_spa
Voor de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup beschikt de Saker over poteniteel. Helaas
moest er een steekas gewisseld worden.

Pech voor Saker
De Saker van Wim Jeuris/Herbert Boenders draaide geruime tijd in de kop mee maar viel uiteindelijk naar de 29e plek algemeen terug. Wim Jeuris “Helaas hebben we een complete steekas moeten verwisselen. Erg jammer.” In de klasse 3 pakten zij nu slechts een negende plaats. De Saker liet in de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup duidelijk zien over potentieel te beschikken.

polderman_spa
Held van de dag Stephen Polderman. Hij reed de gehele drie-uurswedstrijd alleen
en pakte de volle winst.

Polderman held van de dag
In de klasse 4 zette Stephen Polderman met zijn gloednieuwe Clio RS3 de concurrentie behoorlijk te kijk. Omdat de licentie van de tweede rijder van het team nog niet binnen was moest Polderman de drie uur durende wedstrijd geheel alleen rijden. De man uit het Zeeuws Vlaamse Sluis in zijn eentje de volle winst. Hij overtrof de verwachtingen van Polly’s Racing volkomen en pakte de zege in de klasse vier. Het team had enkel op een goed resultaat gehoopt. De Brother Racing Clio RS 3 van de combinatie Ben Poelmans/Robert De Hoen eindigde als negende in de klasse vier. Oorspronkelijk had het team met de Clio RS 2 ingeschreven maar was door technische problemen genoodzaakt om naar de Clio RS3 over te stappen. Debutant Ben Poelmans was ondanks een spin in La Source in de openingsronde toch uitermate tevreden over zijn eerste optreden in de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet