Belcar

DSMEC: Afgetekende zege Penders/Lamot in Dunlop Sport Maxx Endurance opener op Spa

De eerste wedstrijd van de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup op Spa leverde een afgetekende zege op voor de Prospeed Porsche 911 GT3 RSR van de combinatie Rudi Penders/Franz Lamot. Vooral in de beginfase leverden zij een aardig duel met de AD Sport Viper van Ron Marchal/Wim Lumbeeck.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

winnaar_penders
Grote vreugde bij Prospeed-eigenaar Rudi Penders die op Spa zijn eerste zege dit
seizoen pakte.

Probleemloze zege voor Penders/Lamot op Spa Francorchamps
In de openingsfase van de wedstrijd nam de AD Sport Viper van de combinatie Ron Marchal/Wim Lumbeeck direct de leiding maar zij werden al snel door problemen achtervolgd. Bij Ron Marchal schoot de stoel uit de rail en hij had dan ook alle moeite om de AD Viper op de baan te houden. Tot overmaat van ramp liep Marchal nog eens een Stop/Go op. “Ik kwam eigenlijk nog net op tijd binnen, want ik kon bij de F1 pits echt niet lezen wat er nu exact op dat bord stond. Ook had ik geen radiocontact meer met het team. Dus het was wel erg lastig.” De Viper viel tijdelijk naar de 9e plek terug, maar een furieuze inhaaljacht leverde alsnog een derde plaats algemeen op en een eerste plek in de klasse. De combinatie Penders/Lamot kon na het terugvallen van de Viper de wedstrijd geheel naar hun hand zetten. De Porsche van Ruben Maes/Olivier van Oost eindigde als tweede maar pakte wel de volle punten omdat de Prospeed Porsche als “gast” stond ingeschreven.

pitstop_schulz
Jean Marc Schulz neemt het over van vader Dirk Schulz.

Goed resultaat voor Lammertink
Dirk en Jean Marc Schulz behaalden voor het team van Lammertink de achtste plaats algemeen en de zesde in de klasse 2. Vooral in het begin leverde Jean Marc Schulz een fraai duel met de Mazda RX 7 van Werner en Wim van Herck. Jean Marc Schulz: “Bij de start won ik een paar plaatsen omdat er wat mensen van de baan spinden en ik direct bij de koplopers kon aansluiten. Ik kon dan ook geruime tijd het tempo van de Mazda bijhouden, maar na verloop van tijd moest ik de snellere deelnemers die in het begin teruggevallen waren toch weer voorbij laten gaan. In het verleden heb ik wel eens Britcar gereden, maar ik moet zeggen dat de rijders hier toch een behoorlijk hoog niveau hebben!”

van_herck_mazda_1
Eindelijk een fraai resultaat voor de Mazda RX van vader en zoon van Herck met
de Mazda RX7


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet