VLN

Div: Tiemann/Bernhard winnen eerste VLN-race, Duncan Huisman zesde

vln_alpina
Niet alleen Carlo van Dam en Nick de Bruijn debuteerden, ook de Alpina-BMW B6 beleefde zijn première

Nog een debutant: Nick de Bruijn
Met Nick de Bruijn maakte nog een landgenoot zijn debuut in de Langstreckenmeisterschaft. Hij bestuurde een Porsche 996 Cup in het team van de Duitse routinier Michael Schratz. “Ik heb voor dit jaar maar een heel klein budget en via, via wees iemand me op de mogelijkheid om hier te rijden”, vertelt de vroegere Formule Master-coureur. “Het ging boven verwachting goed, hoewel ik voor het eerst op de Nordschleife racete en vorige week tijdens de testdag maar twee ronden had kunnen rijden. In de race heb ik twee keer een uur gereden en qua rondetijden was ik even snel als Michael Schratz, dus dat was zeker niet verkeerd.” Nick de Bruijn rijdt in ieder geval zeven VLN-races plus de 24-uursrace. “Als ik daarnaast nog mogelijkheden vind, dan doe ik dat natuurlijk graag, maar voorlopig is dit mijn programma en ik vind het tot nu toe super”, zegt hij. Het team eindigde als 33e overall. Vanaf de volgende VLN-race op 18 april krijgt hij de beschikking over een Porsche 997 Cup.

Drie Nederlanders in Sartorius Team Black Falcon
Dillon Koster eindigde samen met de Duitser “Bona Ventura” en de Italiaan Diego Romanini met een BMW M3 van het Sartorius Team Black Falcon. “We zijn de auto nog steeds aan het ontwikkelen, dat gaat steeds beter. Ik heb de tweede stint gereden, er gebeurde weer heel veel”, vertelde Koster na afloop. “Vlak voor me vloog zelfs een Lamborghini in de fik. Ik heb er weer erg van genoten!” Datzelfde gold voor Erik Weijers. De C.O.O. van Circuit Park Zandvoort deelde een BMW Z4, eveneens van het Sartorius Team Black Falcon, met Lau Machielse. “We werden 88e algemeen en vijfde in de klasse”, meldde hij naderhand. “Afgezien van een lichte aanrijding in Tiergarten, waar een langzamere rijder opeens naar rechts stuurde en mijn linker voorwiel trof, waardoor ik een ongeplande pitstop moest maken, ging het prima.” Doordat Machielse last van maagklachten had, zat Erik Weijers ruim tweeënhalf uur in de auto. “Het was de eerste keer met de nieuwe Z4, ik heb zo wel veel ervaring kunnen opdoen”, vertelde hij.

vln_audi
Ook voor de Audi R8 LMS verliep het debuut niet zonder problemen

Problemen voor nieuwe Audi en Alpina-BMW
Voor de Phoenix Racing-Audi R8 LMS, bemand door routiniers Hans-Joachim Stuck, Emanuele Pirro en Frank Biela, betekenden motorproblemen het voortijdige einde van de race, hoewel er in de slotfase nog wel enkele testronden konden worden afgelegd. Al in de eerste ronde van de wedstrijd liep het team tijdverlies op, doordat de auto zonder toedoen van buitenaf in de rondte ging. Voor de Alpina-BMW met Claudia Hürtgen, Andreas Bovensiepen en Andreas Wirth was de race over na een ongeval in de Hohenrain-chicane.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet