Formule 1

Formule 1: Alonso pakt Pole op Interlagos

Morgen kan Fernando Alonso de allerjongste wereldkampioen ooit worden. Hij hoeft daar slechts één ding voor te doen, op het podium finishen. Het was dus voor hem van belang een kwalificatietijd neer te zetten die op zijn minst in de buurt kwam van de tijd van Räikkönen. Alonso zet echter vandaag een kampioenwaardige tijd neer, door in een foutloze ronde moeiteloos naar pole te rijden. Niets lijkt deze Catalaan dan ook nog te kunnen tegenhouden voor het voortijdig behalen van zijn eerste wereldtitel in de Formule 1.

Door Pieter de Boer

 Alonso Persco


Werd er in de voorgaande jaren steen en been gemekkerd dat het geluk ook altijd op Michael Schumacher’ hand was, dit zijn is het Alonso die al het geluk naar zich toe trekt. Op een zeldzame slechte dag van de wagen na weet Alonso continu te finishen op het podium, terwijl zijn directe concurrent Räikkönen met een kwakkelende wagen achter hem aanhobbelt. De snelheid is er wel degelijk bij McLaren, maar de betrouwbaarheid niet. En dat kost de zilvergrijze brigade eens te meer een kampioenschap.

 Klien pit


Achter de snelste tijd van Alonso komt Montoya, die al vroeg in de kwalificatie aan de bak moet door zijn uitval in de vorige race. Fisichella geeft wat extra lucht achter Alonso op plaats drie, terwijl Button volgt op plaats vier. Daarachter komt Räikkönen pas, die door een fout bij de eerste bocht kostbare tijd verliest, welke hij in het vervolg van zijn snelle ronde niet meer goed kan maken. Hij moet zich tevreden stellen met een plaats op de derde rij, met naast hem de verrassend snelle Klien.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet