VLN

Div: Audi R8 GT3 maakt dit weekend debuut op de Nurburgring

De Audi R8 GT3 maakt a.s. zaterdag zijn debuut tijdens de VLN-langeafstandswedstrijd op de Nürburgring. Tijdens deze “testwedstrijd” voor Audi zal de R8 bestuurd worden door de Audi-legendes Hans Jochanim Stuck, Frank Biela en Emanuele Pirro.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Audi

audi_r8

Debuut R8 op de Nürburgring
Phoenix Racing zet a.s. zaterdag de Audi R8 GT3 voor de combinatie Stuck, Biela, Pirro voor de eerste maal in. Namen die eigenlijk weinig introductie behoeven. Frank Biela kwam ruim 18 jaar lang voor Audi als fabriekstrijder uit en behaalde vijf overwinningen op Le Mans en de DTM titel in zijn allereerste jaar voor het merk. De Italiaan Emanuele Pirro won voor Audi diverse toerwagentitels en stond in Le Mans totaal negenmaal op het podium Hans Joachim Stuck kwam van 1988 t/m 1995 voor Audi uit en behaalde in 1990 de DTM titel..Sinds begin 2008 werkt Stuck als autosportadviseur voor het Volkswagen concern.

Dr. Wolfgang Ulrich: “Met deze testwedstrijd gaat de ontwikkeling van de R8 de volgende fase in. “Onze drie Audi legendes beschikken over genoeg ervaring om ons voldoende feedback over de verdere ontwikkeling van onze nieuwe GT3 te verschaffen. Wij willen zoveel mogelijk leren. Het wedstrijdresultaat is van ondergeschikt belang” De VLN wedstrijd begint om 12.00u en duurt vier uur.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet