Diversen

Div: Team Bleekemolen ook in 2009 grote, kansrijke racefamilie


480_teambleekemolen_2009

Dunlop SportMaxx Clio Cup
Op het nationale vlak komt Team Bleekemolen ook in actie in de Renault Clio Cup, de Suzuki Swift Cup en de Toerwagen Diesel Cup.

Team Bleekemolen neemt met maar liefst zeven rijders deel aan de Renault Clio Cup. Melvin de Groot behoort tot de belangrijkste titelkandidaten. Michael Bleekemolen, 59 jaar inmiddels, is per definitie iemand om rekening mee te houden. Martin de Kleijn, Dennis de Borst en René Steenmetz kennen we al uit de Renault Clio Cup. Steenmetz greep vorig seizoen nipt naast de titel in de Olympia Cup, het klassement voor minder ervaren rijders. Dit seizoen behoort hij tot de grote favorieten. Hans Bos en Björn Cornelissen groeien door vanuit de Suzuki Swift Cup. Bos miste vorig seizoen op een paar puntjes de Swift-titel en is dus een rijder om in de gaten te houden.

Swift Cup
Mark van der Aa en Niels Kool strijden net als in 2008 voor Team Bleekemolen in de Suzuki Swift Cup. Laura Katsma maakt dit seizoen haar racedebuut in de populaire instapklasse. Laura is de enige nieuwe coureur binnen de gelederen van Team Bleekemolen. Alhoewel, nieuw? Zij is de vriendin van Hans Bos en daarmee al een bekend gezicht binnen het team. Team Bleekemolen is nog in onderhandeling met een eventuele vierde rijder in de Suzuki Swift Cup.

Toerwagen Diesel Cup
Team Bleekemolen-coureurs Henry van Os en Willem Cornelissen komen in actie in de Toerwagen Diesel Cup. Het duo deelt een BMW 120d.

ADAC GT Masters
Op het internationale vlak is Team Bleekemolen actief in de Duitse ADAC GT Masters. Net als vorig jaar bestuurt Ronald van de Laar een Porsche 997 GT3 Cup S, waarbij hij afwisselend wordt bijgestaan door Michael, Sebastiaan of Jeroen Bleekemolen. “Dit jaar rijden we volledig onder de vlag van Team Bleekemolen”, noemt Sebastiaan Bleekemolen een verschil met vorig seizoen. “Wij doen zelf het onderhoud en de service. Daarbij profiteren we natuurlijk van onze ervaring in de Porsche Supercup.”
Een team in de ADAC GT Masters bestaat uit een ‘gentlemen driver’ en een (inter)nationaal topcoureur. “Samen met Ronald vormen wij een hele sterke combinatie”, vindt ‘Sebas’. “We verwachten er veel van.”

480_bleekemolen_salut

Team Bleekemolen is niet alleen een ervaren en professioneel raceteam met een indrukwekkend sportief CV. Bij het team speelt ook gezelligheid en relatiemarketing een hoofdrol. “Onze relatie met onze rijders is goed, tijdens en buiten de raceweekeinden”, concludeert Sebastiaan Bleekemolen tevreden. “Dat blijkt wel weer uit het feit dat onze huidige rijders, op debutante Laura na, allemaal al eerder voor Team Bleekemolen uitkwamen. Team Bleekemolen is één grote, razendsnelle familie.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet