Diversen

Div: Alle race-Renaults welkom tijdens 24-uur Nürburgring!

480_clio_r1_veld
Ook de Clio's uit de Dunlop SportMaxx Clio Cup kunnen naar de Nordschleife!

Het bijprogramma voor de 24-uursrace op de Nürburgring (23 en 24 mei) was tot nu toe wat matig, maar Renault Deutschland komt nu met een leuk initiatief: een Renault-invitatierace met alle denkbare raceauto’s van het Franse merk: van de Clio RS III “Coupe” en de voorgaande Clio RS II Cup, de Clio V6 Trophy, Mégane Cup, Mégane Trophy tot aan de auto’s van weleer als de Renault 21 Turbo, Renault 5 Turbo, Alpine A110, Alpine A310 en noem maar op. De race zal worden gehouden op vrijdag 22 mei, voorafgaand aan de 24-uursrace. Had u altijd al een keer met uw Renault-raceauto op de legendarische Nordschleife willen rijden? Dan is dit uw kans! Renault betaalt het inschrijfgeld en zorgt voor de teamcatering op donderdag en vrijdag.

Tekst: René de Boer
Foto's: Chris Schotanus

170 minuten training, race over vier ronden
Natuurlijk worden de deelnemers niet zomaar losgelaten op de Nordschleife. Op donderdag is er een kwalificatiesessie van maar liefst 170 minuten, waarin iedereen voldoende gelegenheid krijgt om de baan te leren kennen. De race op vrijdag gaat over vier ronden, voorafgegaan door een opwarmronde.

Aparte Clio-klasse
Wie met een Clio volgens de huidige specificaties van de Dunlop SportMaxx Clio Cup wil rijden, kan ook op de Nordschleife terecht. Er is een sprintrace, waarin Renault zoveel mogelijk New Renault Clio Cup-auto’s uit heel Europa aan de start wil brengen, die met de in hun land gebruikelijke banden (dus ook Dunlops!) het tegen elkaar kunnen opnemen. Ook hiervoor betaalt Renault het inschrijfgeld en zorgt voor de teamcatering.

Interesse? Bel of mail Bernd Hütter!
Wie interesse heeft, vindt meer informatie en een inschrijfformulier op www.renault-sport.de. Ook kan contact opgenomen worden met Bernd Hütter, competitiemanager van Renault Deutschland, telefoon +49 (0) 22 32 – 73 92 71 of per e-mail: bernd.huetter@renault.de
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet