Diversen

Div: Paasraces startschot nationale autosportkampioenschappen 2009


persbericht_-_paasraces09_2

Talenten
Jonge toerwagentalenten komen in actie in de Formido Swift Cup. Na twee bijzonder succesvolle jaren, telt het startveld dit seizoen ruim 25 auto’s. Jeroen den Boer, de kampioen van het vorige seizoen, maakt de overstap naar de Toerwagen Diesel Cup, maar Sandra Douma, Pieter Schothorst, Marcel Dekker en Marth de Graaff zullen ook dit seizoen weer de strijd met elkaar aan gaan. Tevens wordt binnen de Formido Swift Cup gestreden om een speciale Ladies Cup.

Family Day
Op zaterdag 11 april vinden alle kwalificaties plaats, gevolgd door de eerste races
van de Toerwagen Diesel Cup, NEC Formula Renault 2.0 en de eerste sprintrace van het Dutch GT4 Championship. De eerste sessie vangt aan om 9.00 uur. Tweede paasdag 13 april wordt een echte Family Day, met meer dan acht wedstrijden op het programma, maar ook veel vermaak in het rennerskwartier met onder andere een supercar-plaza, waar iedereen met de meest exclusieve auto’s op de foto kan, een kinder-kartbaan, diverse luchtkussens en de mogelijkheid om de nieuwe Atari-racegame Race Pro te spelen op de X-Box 360. Het programma op 13 april start om 9.30 uur.

Toegangskaarten
Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl) of via het Ticket CallCentre (0900 – 9000 500). Een weekend-duinkaart kost 12 euro, waarbij kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, gratis toegang hebben. Een weekend-paddockkaart, met toegang tot het rennerskwartier, kost 35 euro. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen vijftig procent korting op een paddockkaart. Meer informatie over tickets en het meest recente tijdschema is te vinden op www.circuit-zandvoort.nl

Voorlopig tijdschema Paasraces:
Zaterdag 11 april
09.00 - 09.20 Dutch GT4 kwalificatie 1
09.30 - 10.00 NEC FR2.0 kwalificatie
10.10 - 10.30 Toerwagen Diesel Cup kwalificatie
10.40 - 11.00 Formido Swift Cup kwalificatie
11.10 - 11.30 Dutch GT4 kwalificatie 2
11.40 - 12.00 Formule Ford kwalificatie
12.10 - 12.30 Dunlop SportMaxx Clio Cup kwalificatie
12.30 - 13.30 pauze
13.30 - 13.55 NEC FR2.0 race 1, 25 min.
14.15 - 14.40 Dutch GT4 race 1, 25 min.
15.00 - 16.40 Toerwagen Diesel Cup race 1, 100 min.

Maandag 13 april:
09.30 - 10.00 Formido Swift Cup race 1, 12 ronden
10.15 - 10.40 Dutch GT4 race 2, 25 min
10.55 - 11.20 Formule Ford race 1, 12 ronden
11.35 - 12.20 Dunlop SportMaxx Clio Cup race 1, 45 min
12.35 - 13.00 NEC FR2.0 race 2, 25 min
13.00 - 14.00 Pauze, gridwalk
14.00 - 14.50 Dutch GT4 race 3, 50 min.
15.05 - 15.45 Toerwagen Diesel Cup race 2, 40 min.
16.00 - 16.30 Formido Swift Cup race 2, 12 ronden
16.45 - 17.10 Formule Ford race 2, 12 ronden
17.25 - 17.50 Dunlop SportMaxx Clio Cup race 2, 12 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet