IndyCar

IRL: Robert Doornbos eindigt testwerk in Barber op zesde plaats

franchitti_barber_m_park

Robert Doornbos liet tijdens de tweede testdag op Barber Motorsports Park de zesde tijd noteren. Eigenlijk was er weinig nieuws onder de zon. De teams van Ganassi en Penske domineerden als vanouds met Wil Power als snelste man voor Team Penske. Na deze testsessie is het op naar de start van het seizoen op 5 april in St. Petersburg.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: IRL

Power snel
De Australiër Wil Power was met de Penske Dallara Honda de snelste man op de baan. Wil Power: “Ik heb nog niet erg veel tijd met dit team doorgebracht. We werken nu ontzettend goed samen en hebben een auto opgezet die bij mijn rijstijl past. Voor St. Petersburg heb ik er vertrouwen in. Dit is een mooie baan om te testen want je kunt er gewoon niet mee ophouden. Ik was er blij dat ik weer eens een keer op een normaal circuit kon rijden.’’

Dario Franchitti (zie foto): “Het was een goed weekend om het team beter te leren kennen. Voor mij persoonlijk was het een lange week. Van maandag tot zaterdag was ik op Sebring. Daarvoor op Phoenix. Ik geloof dat ik ontzettend hard heb moeten werken.”

Bandenstapels
Alle coureurs die aan de test deelnamen wisten tijdens de tweede dag hun tijd te verbeteren. Alleen de Braziliaan Mario Moraes zorgde eventjes voor opschudding door in de bandenstapels te belanden. Maar de KV Technology bolide kon na de lunch weer aan de tweede sessie deelnemen.

Tony George ontvangt de sleutel van de stad Birmingham
IMS-eigenaar en IRL-oprichter Tony George ontving gisteren tevens officieel uit handen van de gouverneur van de Staat Alabama en de burgemeester van Birmingham de sleutels van de stad. Gouverneur Bob Riley: “Wat een prachtig geluid. Ik hoop dat we dit vaak in de toekomst hier mogen horen.” Dit staat nogal haaks op wat we in Europa vaak van de politici horen. De IRL-officials waren verrast over de publieke opkomst op Barber Motorsports Park. Meer dan 10.000 mensen woonden de test bij.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet