Diversen

Div: Kick-off nieuwste Benelux driftkampioenschap eind april in Zandvoort

jos_bruin_driften

Na maanden van voorbereiding lijkt de première van het Open Drift Championship nu toch snel dichterbij te komen. Volgens SD-Events eigenaar Dennis van Orsouw wegen de laatste loodjes altijd het zwaarst. Eind april is de eerste krachtmeting op Circuit Park Zandvoort.

Tekst en foto’s: PR

“Je begint altijd met de grote delen van de puzzel. En naarmate het event dichterbij komt worden de puzzelstukjes steeds kleiner en ben je steeds meer aan het passen en meten. Maar we ontvangen enorme steun vanuit de rijders en vanuit onze partner Skycell, dus we gaan vol goede moed richting onze eerste ronde.”

Speed & Gein
De eerste ronde van het Open Drift Championship zal worden verreden tijdens het evenement Speed & Gein Zandvoort, welke wordt gehouden op het circuitpark van Zandvoort op 25 en 26 April. Een evenement waar vele soorten van autosport en xtreme sports gebundeld gaan in één evenement vol rook en spektakel.

Hoog aangeprezen
Met deelnemers uit Luxemburg tot aan Polen is direct duidelijk hoe hoog het nieuwe kampioenschap nu al wordt aangeprezen in Europa. Inmiddels hebben 32 top rijders zich reeds aangemeld en het Open Drift Championship verwacht het maximale aantal van 50 rijders per wedstrijd nog te behalen voor de start van het evenement. Topniveau is waar SD-Events, de firma achter het ODC, voor wil gaan. Komend jaar zal vooral het jaar zijn om de wortels in de grond te krijgen en we zijn nu al druk in bespreking met sponsors en instanties voor 2010.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet