NASCAR

NASCAR: Kyle Busch: 'De dames in mijn crew zijn weer vent geworden!'

bristol_circuit

Een blunder van de JGR-pitcrew in de Nationwide series zorgde ervoor dat Kyle Busch in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk maakte hoe hij over hen dacht en zette zijn Toyota gewoon aan de kant. Voor de NASCAR-wedstrijd op zondag was na een meeting een aantal crewleden vervangen.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: Toyota Motorsport

Busch wint op Bristol
De 23-jarige Kyle Busch kan als het fout gaat binnen het team behoorlijk in woede uitbarsten zoals afgelopen zaterdag in de Nationwide-series. Zie maar op dit filmpje!“Het moet hun vertrouwen geven en ze moeten dan hun kop niet in het zand steken.'' Bij een reguliere stop in de 321e ronde van de NASCAR-wedstrijd op zondag vroeg Busch droogjes over de radio. “Of de dames weer vent geworden waren en inzagen hoe belangrijk het werk in de pitlane was.” Na afloop van de gewonnen wedstrijd verklaarde Kyle dat hij toch wel trots op zijn crew was.

pitstop_busch_bristol
"De dames zijn weer vent geworden!", zegt Kyle Busch over de radio na deze stop.

In de 503 ronden tellende wedstrijd vormde Busch een dominante factor. Hij reed er maar liefst 378 op kop. Zijn JGR-teamgenoot Denny Hamlin eindigde op 0.391 seconden achterstand als tweede.Busch: “Het was een fantastische dag en deze baan was mij eigenlijk wel iets verschuldigd.” Busch boekte tevens een nieuw record. Op 13 verschillende circuits behaalde hij overwinningen. Teamgenoot Denny Hamlin: “Wij hadden een erg goede auto, die het vooral over de long runs van 100 ronden perfect deed. Daarna moesten we binnenkomen. De laatste neutralisatie met nog 60 ronden te gaan speelde mij parten. Ik wist dat het moeilijk zou worden want Kyle’s auto kwam iets beter weg.''
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet