WTCC

WTCC: Yvan Muller wint spannende tweede WTCC-race

wtcc_muller_priaulx_r2
Het beeld van race 2: Yvan Muller voor Andy Priaulx, kampioenen onder elkaar

Ook de tweede WTCC-race in het Mexicaanse Puebla eindigde met een overwinning voor SEAT. In een fel bevochten wedstrijd over 16 ronden zegevierde wereldkampioen Yvan Muller voor BMW-rijder Andy Priaulx en de winnaar van de eerste wedstrijd, SEAT-coureur Rickard Rydell. De beide Nederlandse rijders herhaalden hun resultaat uit de eerste race: Tom Coronel eindigde opnieuw als vijftiende, maar was daarmee ditmaal derde privatier. Jaap van Lagen werd wederom zeventiende.

Tekst: René de Boer
Foto's: FIA WTCC/Photo4


Na langere reparatie als gevolg van opgelopen schade in de eerste race starten Menu, Huff, Tanev, Poulsen en Colak van achteraan de grid. Gené pakt bij de start de leiding voor Tarquini, Müller, Muller en Larini, die vanaf pole meteen ver terugvalt. Jörg Müller haalt al snel Tarquini in en is daarmee tweede. Monteiro spint en is al in de eerste ronde uit de race. In de derde ronde haalt Priaulx Larini in en is vijfde. Jörg Müller zet Gené onder druk, terwijl Farfus met Hernandez in de clinch ligt. Bij de privérijders leidt Porteiro voor Engstler en Boardman.

wtcc_1st_corner_r2
Chaos in de eerste bocht: Monteiro en D'Aste gaan rechtdoor

In de vierde ronde valt Müller Gené aan, maar wordt op zijn beurt zelf door Yvan Muller onder druk gezet. Een ronde later haalt Müller in het infield Gené in, maar in de volgende bocht pakt Gené de leiding weer terug. Daarachter liggen Muller en Tarquini op de loer. In de zesde ronde zet Tarquini zijn auto in de achterkant van de BMW van Jörg Müller. Müller houdt de aanval af, maar wordt door de Italiaan in de rondte geduwd en spint van de baan. Zo is Yvan Muller nu tweede voor Tarquini, Priaulx, Rydell, Farfus, Hernandez, Zanardi en Larini.

wtcc_gene_mueller
Strijd tussen Gené en Müller, de Duitser wordt niet beloond voor zijn inzet

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet