WTCC

WTCC: Rydell wint eerste race voor BMW-duo

wtcc_rydell_r1
Rickard Rydell wint de eerste race in Puebla

In de eerste ronde pakte Rickard Rydell de leiding en vervolgens reed hij zonder problemen de overwinning in de eerste WTCC-race in het Mexicaanse Puebla naar huis. Voor de Zweed was het zijn vijfde zege in het WK, voor SEAT was het de 25e overwinning. Achter Rydell eindigden de beide BMW-coureurs Augusto Farfus en Andy Prials als tweede en derde, Felix Porteiro won het klassement voor privérijders. Tom Coronel werd als vijftiende vierde privateer, Jaap van Lagen eindigde als 17e.

Tekst: René de Boer
Foto's: FIA WTCC/Photo4


Na de vliegende start gaat Farfus als leider de eerste bocht in. Rydell is tweede, Priaulx valt terug naar de derde plaats. Poulsen en Sjapovalov komen met elkaar in botsing, ook Porteuro valt ver terug. Nog in de eerste ronde neemt Rydell de leiding over, Tarquini haalt Priaulx in. Zo leidt na één ronde Rydell voor Farfus, Tarquini, Priaulx, Müller, Muller, Monteiro, Hernandez en Larini. D’Aste is op dat moment beste privérijder.

wtcc_start_r1
Start van de eerste race

In de tweede ronde verliest Jörg Müller zijn vijfde plaats aan Yvan Muller, die een ronde later ook Priaulx inhaalt. In de derde ronde gaan Hernandez en Monteiro in de rondte. De Portugees krijgt het korte tijd later aan de stok met Jörg Müller. Monteiro spint, Müller valt terug naar de achtste plaats achter Gené en Larini, die beiden kunnen profiteren. Even later haalt Müller Larini weer in.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet