Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Verrassende pole voor Acura Honda op Sebring

De gloednieuwe ALMS-Acura Acura Honda ARX 02a heeft bij zowel Audi als Peugeot aardig wat roet in het eten gegooid. IRL-coureur Scott Dixon pakte in de slotseconden van de kwalificatie verrassend de pole.Hij versloeg langeafstandsexpert Tom Kristensen met 0.082 seconden.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Honda, Peugeot, Audi

scott_dixon
Scott Dixon is niet alleen snel in de IRL maar ook in de LMP1's!

Acura verrast
Scott Dixon zorgde met de nieuwe Acura Honda ARX 02a voor een complete verrassing door direct bij het debuut van het team De Ferran Racing de pole te pakken. Toen men zich bij Audi realiseerde dat Kristensen geen kans meer had om deze tijd te verbeteren brak men zijn run direct af. Tom Kristensen: “Wouw, het zou fantastisch geweest zijn indien we direct bij het debuut van de R15 TDI de pole gepakt zouden hebben. Als coureur had ik die graag willen hebben. Maar wij concentreren ons hier natuurlijk op de race en uiteraard Le Mans.”

peugeot_sebring
Voor Peugeot was Christian Klien de snelste man.

Voor Peugeot eiste Christian Klien de derde tijd op. In zijn tweede ronde reed Klien al een 1.45.462. Klien: “Sebring is natuurlijk nieuw voor mij. Het is een erg hobbelige baan waar ik mij trouwens wel op mijn gemak voel." Klien vormt samen met Pedro Lamy en Nicolas Minassian een team."Sebastien Bourdais crashte overigens op dinsdag tijdens de vrije trainingen met de tweede auto van het team. Uren later deed zich een probleem voor met het chassis. Dit was vorig jaar na een crash door een extern bedrijf hersteld. Bruno Famin van Peugeot Sport: “Dit was duidelijk niet goed uitgevoerd en hier moesten wij met onze eigen “composite-specialist” een oplossing vinden. Tijdens de wedstrijd zullen we dit dan ook nauwlettend in de gaten houden.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet