Formula Ford

Formule Ford: De kampioenen zijn (bijna) gekroond (lang)

Volgend jaar is de Formule Ford de enige formuleklasse in Nederland. Afgelopen weekend is tijdens de Trophy of the Dunes op Circuit Park Zandvoort bewezen dat we daar zeker niet rouwig om hoeven te zijn.

 start-1

Door de toevoeging van het Frans kampioenschap Formule Ford was het startveld flink uitgebreid tot een kleine 30 Formule Fords en dat zorgde weer voor leuke races, waarbij de tweede race op zondag er met kop en schouders bovenuit stak.

 vol-veld

De kampioenen zijn inmiddels ook al bijna allemaal bekend. Jan Paul van Dongen kwam tijdens het weekeinde twee keer als tweede over de eindstreep, en dat was voldoende om kampioen te worden in zowel het Nederlands als het Benelux kampioenschap. Dennis Retera mag zich ook al Benelux-kampioen noemen, bij het Nederlands kampioenschap komt hij nog een tiental punten tekort op de nummer twee, Rogier Jongejans.


Tekst: Laura Postma, fotografie: Gerrie Hoekstra, Boudewijn Pieters en Tim Böhme

 fargier-hugenholz

De eerste race werd gewonnen door de Fransman Gregory Fargier. Liroy Stuart en Henk Vuik jr werden tweede en derde. In de First Division won Simon Knap, voor Jan Paul van Dongen en gastrijder Allard Kalff. De tweede race viel in handen van Dennis Retera, die de dag ervoor een lekke band kreeg en daarom van plaats 22 moest starten.

 retera-haalt-in-r2
Dennis Retera reed een ongelofelijke race en passeerde 21 tegenstanders.

Hij kwam echter aan het hele veld voorbij en incasseerde een prachtige overwinning, voor David Caussanel en Liroy Stuart. In de First Division won Allard Kalff, Jan Paul van Dongen en Hans Boer werden tweede en derde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet