Porsche GT3 Cup Challenge

Pechgevallen bepalen uitslag Porsche GT3 Cup Challenge (lang)

Vooral de tweede race van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge tijdens de Trophy of the Dunes op Circuit Park Zandvoort stond in het teken van bandenpech. Titelkandidaat Tim Coronel en raceleider Sebastiaan Bleekemolen vielen met een kapotte band terug. Ondanks dat hij kostbare punten verloor, is Tim Coronel nog altijd de grote favoriet voor de titel bij de pro’s. Tim en zijn teamgenoot Menno Kuus lijken op weg naar het kampioenschap bij de teams, in het klassement voor de semi-pro’s is het erg spannend tussen Menno Kuus en Olaf Manthey.

 Hunserug-omhoog


Tekst: Roy van der Laan, fotografie: Gerrie Hoekstra, Boudewijn Pieters en Tim Böhme

Roeland Voerman was afwezig tijdens de Trophy of the Dunes, hij was op verkenning voor de rally Parijs-Dakar. René Wijnen, normaal in de Dutch Supercar Challenge actief met een Dodge Viper, was zijn vervanger. Helaas beschadigde Wijnen de Porsche 911 Cup van Frans Verschuur flink tijdens de vrije trainingen op vrijdag. Hierdoor was het weekeinde van het duo voortijdig voorbij en telde het startveld van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge nog maar twaalf auto’s. “Voor mij is het een echt pechseizoen”, concludeerde Frans Verschuur.

Verrassing

Toen de kwalificatietraining voor de eerste race begon was het droog, terwijl de baan nog nat was.

 kwali_bandenwissel1


De meeste pro’s wachtten geduldig af tot hun rondrijdende concullega’s en de natuur het asfalt van nog meer vocht hadden ontdaan. Ze zagen daarbij de naderende donkere wolken over het hoofd. Na een paar minuten training ging het hard regenen, zodat een snelle tijd niet meer mogelijk was.

 kwali_bandenwissel2


Tim Coronel zette zijn tijd op tijd, hij stelde de pole position veilig. Paul van Splunteren, Phil Bastiaans, Bas Schothorst en Ardi van der Hoek volgden. De rest van het veld moest vele seconden toegeven op de top vijf. Van de veelal ervaren pro’s had een beter inzicht in de (weers)omstandigheden verwacht mogen worden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet