Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Benelux Racing League

BRL en BRL Light: Ongekende spektakelstukken (lang)


 startachter

Bumper aan bumper
Bij de rollende start van de eerste race maakte Molenaar geen fout en vanaf pole position pakte hij de kop. Bleekemolen leek in eerste instantie een gaatje te moeten toestaan maar sloot al snel weer aan.

 jeroen_donald1

 jeroem_donald2

 jeroen_donald3

In de vierde ronde opende de leider in de tussenstand bij het aanremmen voor de Tarzanbocht de aanval op Molenaar. Bleekemolen zette zijn BRL-V6 aan de buitenkant naast Molenaar. In een schitterende actie bleef het duo tot het opgaan van de Hunserug naast elkaar rijden, waarbij Bleekemolen via de gunstiger lijn de kop overnam. Even leek Bleekemolen weg te lopen, maar na enkele ronden sloot Molenaar weer aan om de bumper van Bleekemolen niet meer los te laten. Bumper aan bumper ging het duo met een onderling verschil van 0,3 seconden over de finish.

Fraaie gevechten
Achter het leidende duo maakte Crevels een goede start en rukte ten koste van Visser in het kielzog van Van Es, op naar de vierde plaats. In de tweede ronde moest ook Van Es plaats maken voor de regerend kampioen.

 crevels_vanes1

 crevels_vanes2

Even leek Crevels het gat naar de leiders dicht te rijden en zich met het gevecht om de eerste positie te gaan bemoeien. Na enkele ronden moest de Amsterdammer echter weer ruimte toestaan en zich tevreden stellen met de derde positie. Achter de op de vierde plaats rijdende Van Es wisselden de posities bijna voortdurend. Eerst waren het Jacky van der Ende en Peter Gerhards die Visser verschalkten.

 vanderende_grind

Van der Ende kwam echter bij het op een ronde zetten van de achterblijvers in de Slotemakerbocht in aanraking met Dirk-Jan Vink, waarbij de laatste hard in de vangrail verdween. Bij Van der Ende liep vervolgens een wiel aan waardoor hij enkele ronden later in de Audi-S rechtdoor schoot. Omdat Visser Gerhards weer voorbij ging, legde de Zandvoorter toch nog beslag op de vijfde positie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet