Benelux Racing League

BRL en BRL Light: Ongekende spektakelstukken (lang)

 jeroen_duim

Met een tweetal uiterst spectaculaire races heeft de ELF Benelux Racing League tijdens de Trophy of the Dunes de absolute hoofdrol voor zich opgeëist. Zowel op als naast de baan raakten de gemoederen daarbij regelmatig oververhit. In de eerste race van de ELF BRL-V6 waren het Jeroen Bleekemolen en Donald Molenaar die in een fel maar fair gevecht waren verwikkeld. Bleekemolen trok daarbij de winst naar zich toe. In de tweede race kwam het tot een confrontatie tussen dit tweetal waarvan Bleekemolen het slachtoffer werd. Met een zesde plaats stelde Bleekemolen al wel voortijdig de Benelux-titel veilig. Uit het duel tussen Molenaar en Donny Crevels kwam de eerste als winnaar tevoorschijn. In de ELF BRL Light ging de overwinning in de eerste race naar Francesco Pastorelli, terwijl Gaby Uljee in de tweede race met de zege aan de haal ging. In beide races had de wedstrijdleiding echter een belangrijk aandeel in de definitieve uitslag.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Gerrie Hoekstra, Tim Böhme en Boudewijn Pieters


Grote afwezige bij de Trophy of the Dunes was Jeroen Reijntjens die door ziekte niet van de partij was en zodoende kostbare punten verspeelde. Als allereerste mochten de 34 rijders van de ELF Benelux Racing League op zaterdagochtend het spits afbijten voor hun vrije training. Aan het einde van die vrije training stond er een verrassende naam bovenaan de lijst: Francesco Pastorelli was op de natte baan in zijn BRL Light alles en iedereen de baas.

 pastorelli_regen

Daarmee kwam de veronderstelling dat de BRL Lights, mede door de Dunlop regenbanden, op een natte baan best wel eens dicht bij de BRL V6 zouden komen helemaal uit.

Gevecht om pole
Een kleine twee uur later, bij de start van de officiële kwalificatie was de baan inmiddels nagenoeg volledig opgedroogd. Jeroen Bleekemolen maakte zijn bedoelingen meteen duidelijk en pakte een voorlopige snelste tijd.

 sebastiaan_visser

Uiterst verrassend was het daarna Sebastiaan Visser die even het klassement aanvoerde, waarna de man uit Zandvoort werd afgelost door Donny Crevels. Lang kon de Amsterdammer niet van deze positie genieten. Toen Van Es en Molenaar eenmaal op gang waren gekomen, was het Molenaar die in een tijd van 1:50.859 seconden de pole position van Bleekemolen afsnoepte, terwijl Van Es de derde positie voor zich opeiste. In de laatste ronde eiste Visser met een snelle tijd ten koste van Crevels de vierde positie voor zich op.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet