Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Nicky Pastorelli met VICI Porsche aan start 12 uur van Sebring

nicky_pastorelli

Komend weekeinde staat de 57ste editie van de 12 uur van Sebring op het programma. In de eerste wedstrijd van de American Le Mans Series staat ook Nicky Pastorelli aan de start. Hij deelt de snelle GT2 Porsche van VICI Racing met niemand minder dan het vader-en-zoon duo Hans-Joachim en Johannes Stuck.

Tekst en foto: PR

Het is voor Pastorelli de eerste keer dat hij in de endurance-klassieker start nadat hij vorig seizoen na de 12-uurs race zijn debuut maakte in de ALMS. Toen kwam hij ook uit in de VICI-Porsche en behaalde hij, onder andere met zijn broer Francesco en de Duitser Marc Basseng, een aantal goede top-10 klasseringen.

Nieuwe banden
Maar er gloort dit seizoen veel meer dan slechts top-10 noteringen want het grote verschil met vorig seizoen is het schoeisel waarop de Porsche 997 RSR staat. In de winter verruilde VICI Racing namelijk de Kumho banden in voor Michelins, banden waarop de Porsche zich meer thuis voelt. Dat bleek meteen tijdens de officiële testdagen op Sebring waar Pastorelli en de andere rijders van het team consequent bij de snelsten in de GT2 klasse hoorden.

‘Kan niet wachten’
Het is dan ook niet gek dat de Rijswijker erg uitkijkt naar zijn eerste start in de 12 uur van Sebring: “Het is een lange winter geweest en ik kan echt niet wachten om weer te gaan racen. Ik heb vorig seizoen erg prettig samengewerkt met het team en ik denk dat we met deze coureurs, wat geluk en veel hard werken, een heel goede prestatie kunnen neerzetten.”

Tegenstanders
De concurrentie in de GT2 klasse komt met name van de Flying Lizzards en Farnbacher Loles Porsches en de Risi Ferrari’s. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met de gloednieuwe Rahal Letterman BMW’s, de LG Racing Corvette en de Drayson Racing Aston Martin Vantage waardoor de GT2-klasse weer erg sterks bezet is. De kwalificaties voor de 12 uur van Sebring vinden plaats op donderdag terwijl de race traditiegetrouw op zaterdag wordt verreden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet