IndyCar

IRL: Robert Doornbos goed op dreef tijdens tweede testdag Sebring

r_doornbos_portret

Met een probleemloze testdag sloten Newman/Haas/Lanigan Racing (NHLR) coureurs Graham Rahal en Robert Doornbos donderdag hun tweedaagse test succesvol af op het 1.65-mile Sebring circuit. Het was de eerste keer dat het team twee volle dagen testte in een Indy car op een roadcircuit sinds ze zich aansloten bij de IndyCar Series een jaar geleden.

Tekst en foto: PR

Na de testen op dinsdag, gebruikte Doornbos de extra toegewezen test miles voor rookies en reed donderdag nogmaals. Voor Rahal was het de eerste keer dat hij achter het stuur van een Indy car plaatsnam op een roadcircuit voor een test, sinds het team op 1 april 2008 een drie uur durende test na ongeveer zes ronden moest afbreken vanwege de regen. Zowel Rahal als Doornbos waren blij met de vooruitgang die ze boekten gedurende de dag.

Goed op dreef
“Na een dagje vrij om alles te analyseren, was het fijn om weer de baan op te gaan”, zei Doornbos, die een snelle rondetijd neerzette van 53,1 seconden. “We waren goed op dreef vanochtend, met snelle tijden, laag in de 53. Alles ging zo goed, dat we tegen de lunch al bijna aan onze limiet zaten qua aantal te maken kilometers, dus namen we een pauze. Na de lunch deden we nog twee runs en daarna hielden we het voor gezien. Het was goed om met Graham te rijden vandaag en informatie uit te wisselen. We verbeterden de auto’s naarmate de dag vorderde. Ik kijk uit naar de test in Barber en daarna ga ik de dagen tellen tot de eerste race. Ik kan niet wachten om te beginnen.”

Kalender
Van 22 tot 23 maart is er een open IndyCar Series test op het 2.38-mile Barber Motorsports Park circuit in Birmingham, Alabama. Het seizoen 2009 begint met de Honda Grand Prix van St. Petersburg op 5 april. Live te zien via het Versus netwerk. Tijdens dit evenement in 2008 behaalde NHLR haar eerste IndyCar Series overwinning. Rahal werd de jongste winnaar in de geschiedenis van de Series bij zijn IndyCar Series debuut.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet