Formule 3

Formule 3: Shirley van der Lof naar Zettl Motorsport voor F3 ATS Cup

shirley_vd_lof_f3_2

Shirley van der Lof heeft een contract getekend Zettl Motorsport uit München. Van der Lof, die vorig jaar diverse keren op het podium klom in de Duitse ATS F3 Trophy Cup, maakt promotie en zo wordt de volgende stap gezet naar de A-klasse van de F3 ATS Cup, zo meldt de blondine op haar website. "Het blijft mijn droom om in de Formule 1 te komen’’, zei de 22-jarige Van der Lof. "Ik wil de eerste Nederlandse vrouwelijke Formule 1-coureur worden.’’

Tekst en foto: PR

Professioneel
De jongedame komt uit met een Dalara F307 met Mercedes motor. De uitgangspositie voor het kampioenschap is hiermee optimaal. Het Duitse Zettl Motorsport werd in 2007 opgericht en neemt dit jaar voor het eerst deel aan de F3 ATS Cup. Het team is professioneel opgezet en heeft zeer ervaren mensen uit de F3 aangetrokken onder wie de voormalig teammanager van HS Technik, Hans Rumler.

shirley_vd_lof_f3

Volgende week testen
Het eerste raceweekend voor de ATS F3 vindt op 12 en 13 april 2009 plaats op het Duitse Oschersleben. Vanaf 20 maart zal met het testen gestart worden op de Nürburgring, waarna een programma op verschillende circuits wordt afgewerkt ter voorbereiding op de start van het kampioenschap.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet