IndyCar

IRL: Robert Doornbos glibbert over Sebring

r_doornbos_portret

Robert Doornbos heeft met zijn team Newman/Haas/Lanigan Racing (NHLR) de eerste testdag op een 'road'-circuit erop zitten. De test vond plaats op ‘Sebring International Raceway’. Het team probeerde hier vorig jaar al te testen maar de regen hield dit tegen na ongeveer zes ronden. Andere testdagen werden toen gebruikt om te testen op ovals.

Tekst en foto: PR

Het was ook Robert Doornbos’ eerste testdag in een Indy car auto op een niet-oval-circuit. Hij werd vergezeld door de vrouwelijke coureur Milka Duno. De twee rijders kenden deze dag geen problemen en waren blij met de vooruitgang die ze boekten.

Goed gevoel
"Het voelt weer goed om over een circuit te rijden’’, zei Robert nadat hij ongeveer 100 mijl had gereden met een snelste rondetijd van 53,8 seconden. "De Homestead Oval was een compleet nieuwe ervaring voor mij. Het voelde niet alleen goed om naar een road-circuit te gaan, maar vooral een circuit dat ik ken. De downforce is minder dan ik gewend ben, dus het duurde even voor ik eraan gewend was.’’

Glibberig
"Ons tempo was naar behoren, maar de weg was glibberig omdat er zo weinig auto’s reden. We hebben gedurende de dag een aantal veranderingen doorgevoerd en geprobeerd de extra mijlen die we als rookies krijgen op de slimste manier te gebruiken zonder veel tijd te verliezen. De test ging goed en ik leer het team steeds beter kennen.’’

Vandaag verder testen
Het team zal de test vandaag hervatten met Graham Rahal en Robert Doornbos. Het is ook Rahals eerste IndyCar Series testdag op een road-circuit. Het seizoen begint met de Honda Grand Prix van Sint Petersburg op 5 april en wordt live uitgezonden op Versus.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet