Racing Shows

Racing Shows: Antwerp Classic Car Salon met Brits Thema

Afgelopen vrijdag werd in Antwerp Expo voor de 32e maal de Antwerp Classic Car Show geopend. Als thema had men het “British Car Festival” gekozen.

Tekst en Foto’s: Willem J. Staat

austin_heailey
"Typical British of course" zo;n Austin Healey

Positieve geluiden
In zijn openingsspeech maakte organisator Leon Franssen duidelijk dat het ondanks de kredietcrisis goed gaat met de oldtimerwereld. Volgens Franssen zijn er alleen in Europa al ruim 9000 bedrijven die zich met het restaureren van klassiekers bezig houden, waarvan velen zich ook inmiddels gespecialiseerd hebben op het restaureren van oude racewagens. “Door de kredietcrisis is de waarde van het onroerend gedaald maar anderzijds is de waarde van vele historische klassiekers door de crisis gestegen” verklaarde Franssen. “Er zijn bedrijven die voor de komende twee jaar al volgeboekt zijn met het restaureren van hoogwaardige klassiekers” aldus Franssen in zijn openingsrede.

brian_redman_lola_t70
De fraaie Lola T70 die Brian Redman aan het begin van zijn lange carriere bestuurde

Thema Goodwood
Bij de entree heeft men een klein thema aan Goodwood gewijd. Eén van de meest opvallende bolides is de Lola T70 waarmee de Brit Brian Redman ooit in het begin van zijn carriere reed.

mecom_lola_t70_canam
 De fraaie Amerikaanse Mecom Lola T70 Mark II

Een ander hoogtepunt voor de historische raceliefhebber zijn de prachtige Mecom T70 Lola’s zoals die in het midden van de zestiger jaren in de Amerikaanse CanAm-series werden ingezet. Voor de diehard autosportliefhebbers zijn deze prachtige bolides werkelijk het neusje van de zalm.

mecom_lola_2
Vaak werden deze CanAm auto's ook wel "Batmobiles" genoemd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet