Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

DSC: Ontknoping Dutch Supercar Challenge in stijl (lang)

dsc9

Slechts één kampioen was er bekend in de vier klassen van de Dutch Supercar Challenge voor de Dutch Finals in Assen. Pieter van Soelen en Cor Euser stelden het kampioenschap in de GT I klasse veilig door als derde te eindigen race op zaterdag. Peter van der Kolk won zijn klasse en daarmee het kampioenschap in de GT II-klasse. Bij de Supersport-deelnemers was de ontknoping het spannendst, maar ging de titel overtuigend naar Rudolf van Soelen. De race op zaterdag werd gewonnen door Herman Buurman in de Marcos Mantis voor teamgenoten Toon van de Haterd/Danny van Dongen die de race van zondag in hun voordeel beslisten.


Tekst: PR - Foto's: Eurofoto

Herman Buurman wist dit seizoen in de klasse GT-I bijna alle races waar hij aan de start kwam in een overwinning om te zetten. Helaas moest hij een aantal races verstek laten gaan. Toon van de Haterd en Danny van Dongen bewezen steeds het snelste koppel te zijn maar ook zij kwamen te weinig aan de finish. Zo kon Pieter van Soelen met Cor Euser als teamgenoot een mooie voorsprong opbouwen in het klassement. Een voorsprong die zo groot was dat zij op Assen alleen maar hoefden te finishen om het kampioenschap veilig te stellen. Zij deden echter meer dan dat. Op zaterdag werd een behouden koers gevaren, altijd nog goed voor een derde plaats.

Herman Buurman was al in de kwalificatie de snelste van de drie Marcossen al ontliepen de tijden elkaar weinig. Ook Pieter van Soelen/Cor Euser en Toon van de Haterd/Danny van Dongen kwalificeerden zich nog binnen zeven tienden van een seconde. Bij de start kon Buurman zijn poleposition niet uit buiten. Op een opdrogende baan moest hij als tijdsnelste juist aan de kant starten waar normaliter niet gereden wordt en dus nog geen droge lijn was ontstaan. Veel wielspin was het resultaat. Toon van de Haterd zette de Dunlop-Marcos direct voorbij Buurman. Er ontspon zich een mooi gevecht tussen de drie Marcossen, waarbij v.d. Haterd aan Buurman voorrang verleende omdat zijn teamgenoot nog kans maakte op het kampioenschap. Zelf passeerde v.d. Haterd nog wel Euser om zo de tweede plek voor zich op te eisen. René Snel, die als vierde had getraind moest na 8 ronden de strijd staken, na een aanvaring in de eerste ronde.

dsc8

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet