Supercar Challenge

Supercar Challenge 2002: Overwinning voor Pieter van Soelen en Cor Euser op Assen (lang)

De Supercar Challenge begint tijdens de Gamma Racing Day op TT Circuit Assen aan alweer het vijfde evenement van 2019 op even zoveel verschillende circuits. Hoe was het allemaal ook alweer in 2002. Wij blikken terug naar het evenement tijdens de derde Rizla Racing Day op 4 augustus 2002.  


fcdsc1


Tienduizenden toeschouwers genoten onder een fraai zomerzonnetje van Nederlands grootste gecombineerde auto- en motorsportevenement op het TT Circuit van Assen. De Dutch Supercar Challenge was het toetje van een smakelijke racedag tijdens de derde Rizla Racing Day. Vooral het fraaie gevecht in GT-II klasse vormde de kers op de slagroomtaart. De overall-overwinning ging naar Pieter van Soelen en Cor Euser met de Marcos Mantis. Hans de Groot won de GT-II klasse. De winst in de klasse Supersport werd opgeëist door Richard van den Bos, terwijl kampioen Arjen Vels opnieuw de snelste was in de sportklasse.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Gerrie Hoekstra


Zon en Assen worden niet al te vaak in één zin gebruikt. Bij eerdere bezoeken waren de omstandigheden voor de Dutch Supercar Challenge dit jaar vooral nat van aard. Deze zondag was het weer de grootste raceklasse van ons land beter gezind. Onder stralende omstandigheden mochten Brooijmans en Ronald met de Porsche 911 vanaf pole vertrekken. Mede door de wisselende omstandigheden tijdens de kwalificatie lieten zij de GT's achter zich. Naast Brooijmans en Ronald op de eerste rij Ruud Olij die de BMW M3 weer voor elkaar had na een uitval in Zolder. Ranglijstaanvoerders Van Soelen en Euser waren de snelste GT-deelnemers.

Direct na de start ging het mis voor Matthew van Diessen en Herman Buurman. Beide Marcossen vielen stil met gebroken aandrijfassen. Bijna het hele veld wist hen te ontwijken. Het was als zo vaak juist de laatste deelnemer, in dit geval Carel Krieger die hard in de achterkant van Van Diessen reed. De safetycar werd in de baan gebracht om de Marcossen van Van Diessen en Krieger van het rechte eind te kunnen verwijderen. Ondertussen had René Snel vanaf de vierde stek met een superstart de kop genomen gevolgd door Danny van Dongen en Pieter van Soelen. Deze koppositie wist René vast te houden tot de verplichte pitsstop in de 25e minuut. Pieter van Soelen koos voor een vroege pitsstop en gaf het stuur over aan Cor Euser. Pas toen Rintje Ritsma het stuur had overgenomen van Danny van Dongen nam de multicolor-Marcos de leiding over. René Snel bleek de sterkste in de strijd om de tweede plek. Dick van Elk finishte in de Lotus V8 Esprit als vierde. Frans van Os eindigde door een extra pitsstop vanwege een lekke band als vijfde.


fcdsc4
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet