Supercar Challenge

DSC: Danny van Dongen en Toon van de Haterd zegevieren in Dutch Supercar Challenge (lang)

Bij de start van het seizoen van de Dutch Supercar Challenge werd veel verwacht van de equipe Toon van de Haterd / Danny van Dongen, die voor Eurotech Racing uitkomen met een Marcos Mantis. De ervaren meervoudig kampioen en het jonge talent konden de verwachtingen door een overdosis aan pech nog niet waarmaken. Tijdens de negende race van de Dutch Supercar Challenge op Zolder was de equipe en hun in Dunlop-kleuren gespoten Marcos Mantis echter een klasse apart, met de eerste zege dit seizoen als fraai resultaat. Arjen Vels (Braspenning Racing) won in de klasse Sport zijn zevende race van het seizoen (!). Met nog vier races te gaan en een voorsprong van 78 punten op zijn achtervolgers kan hem eigenlijk niets meer gebeuren.

Tekst: Roy van der Laan - Foto's: Boudewijn Pieters

fcdsc3
Danny kan het allemaal nog niet geloven!

Helaas viel de omvang van het startveld van de Dutch Supercar Challenge wat tegen. 30 auto's is een mooi veld, maar voor DSC-begrippen wat mager. In de tijdtraining was er geen kruid gewassen tegen de Eurotech-equipe Toon van de Haterd en Danny van Dongen. De beide coureurs bleven met hun Dunlop Marcos Mantis René Snel voor met zijn Porsche GT3 RS. De equipe Pieter van Soelen / Cor Euser reed de derde tijd.

In de klasse GT2 was Peter van der Kolk de snelste, voor Matthew van Diessen / Donny Crevels. Ruud Olij stelde de pole veilig in de klasse Supersport met zijn zeer fraaie, zeer snelle BMW M3. Nol Köhler was de op één na snelste met zijn Braspenning BMW Z3. In de Sportklasse was het Arjen Vels (wie anders) die van pole mocht vertrekken met zijn Braspenning Racing BMW Compact.

fcdsc2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet