Supercar Challenge

DSC: Cor Euser en Pieter van Soelen heersen in Dutch Supercar Challenge (lang)


dsc5

Van der Kolk won in de klasse GT-II voor Leon Bastiaans die twee ronden op de winnaar moest toegeven net als Bert Moritz die als derde het zwart-wit geblokt zag. In de eerste race van de dag was Nol Kohler superieur in de klasse supersport. In zijn Z3 bleef hij de nummer twee Rudolf van Soelen met de BMW E36 meer dan een ronde voor. De Porsche 911 van Brooiman en Paul eiste, op twee ronden, de resterende podiumplek voor zich op.

De sportklasse had met de komst van een aantal Clio's en Alfa 156's een aardige uitbreiding ondergaan. Dat de Clio's competatief zijn bewees Erik Struijlaart. De Yaris-kampioen veroverde direct de tweede plek. Hij was echter niet in staat Arjen Vels te bedreigen. De man uit Voorburg won in de BMW Compact 2.8 voor Struijlaart en Schoep/Schoep in de BMW E46/320i.

dsc3

dsc10

Ook in de twee race ging de winst overall naar Pieter van Soelen en Cor Euser. Die overwinning kwam echter heel wat minder eenvoudig tot stand. Met Peter van der Kolk toverden zij een adembenemend schouwspel op het Zandvoortse asfalt. Ronden lang vochten zij om de leiding in de wedstrijd waarbij onderweg op de streep zelfs een verschil van 0.000 werd genoteerd.

Toen de finishvlag viel was het verschil slechts opgelopen tot 0.243. Het podium was met de tweede plek voor Rene Snel (vierde overall) en de derde plaats voor v.d. Voort/vd. Meij (zesde overall) hetzelfde als in de eerste race van de dag.

dsc9
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet