Supercar Challenge

DSC: Cor Euser en Pieter van Soelen heersen in Dutch Supercar Challenge (lang)

dsc11

Het meest populaire Nationale GT- en Tourwagen Kampioenschap van Nederland, de Dutch Supercar Challenge, neemt dit jaar deel aan 8 evenementen in Nederland en België waarbij in totaal 11 races van 65 minuten worden verreden. Zondag 30 juni was het Circuitpark Zandvoort het decor voor twee races in de Dutch Supercar Challenge. Cor Euser en Pieter van Soelen wonnen beide manches. Een dubbele overwinningen in de klasse GT-II was er voor Peter van der Kolk die ook twee keer als tweede overall wist te finishen. In de supersport-klasse mochten Nol Kohler en de equipe Robbie Brooimans/Ronald Paul op het hoogste trappetje van het podium klimmen. Arjen Vels mocht twee maal het zoet van overwinning in de klasse sport smaken.

Tekst: PR - Foto's: Chris Schotanus, Gerrie Hoekstra en P.R.

Donkere wolken pakten zich samen boven het duinencircuit. Zowel letterlijk als figuurlijk. De dreiging van regen deed rijders en monteurs geregeld naar boven turen maar regen bleef uit. Toch hadden heel wat teams zaken om zich zorgen om te maken. De eerste race werd overschaduwd door een groot startongeval met heel wat schade tot gevolg.

crash1

crash2

crash3

De Marcos van Noorman en Van Dongen kwam niet van z'n plek en ook de Marcos van Peter van der Kolk kreeg er nauwelijks de gang in. Diverse coureurs reden in op Noorman die wijselijk de rem had los gelaten, gelanceerd werd, en door het veld caramboleerde. Belangrijkste andere slachtoffers van het startongeval waren Willie Welles en Frits Hessing. De Clio werd zwaar beschadigd en ook voor de prachtige Maserati 3200 GT was de race al na enkele meters voorbij.

dsc6
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet