Supercar Challenge

DSC: Dubbele zeges Herman Buurman, Arjen Vels en Rudolf van Soelen op TT circuit van Assen (lang)


dsc8assen

Voor klassementsleider Frans van Os was de eerste race van de dag al na 1 ronde voorbij. In de Geert Timmer-bocht, de chicane voor het rechte eind, liep de linkerachterband van de velg en Van Os wist de BMW320 STW slechts ter nauwernood uit de bandenstapel te houden. Ook de Marcos van v.d. Haterd en van Dongen en de Porsche GT3 RS van Rene Snel doken al snel op in de pits met technische problemen. Toch was er volop spanning omdat Herman Buurman en de equipe Euser/van Soelen er een mooi gevecht van maakten. In de twintigste ronde nam de multicolor-Marcos de leiding over toen Buurman in de GT-bocht even in het zand kwam bij het inhalen van een achterblijver. Drie ronden voor het einde wist de Limburger de leiding toch weer terug te pakken om als eerste de finishvlag te zien. De derde podiumplaats werd bezet door Peter Breedijk. In de tweede race dulde Buurman weinig tegenstand. Rolf en Frans van Os hadden goed de gang in hun BMW en lagen lange tijd tweede. Na de pitstop moesten zij echter hun meerdere erkennen in Pieter van Soelen en Cor Euser die aldus opnieuw tweede werden en zo Van Os ook passeerden in het klassement.

dsc3assen

Matthew van Diessen en Donny Crevels waren de snelste in de kwalificaties in de klasse GT-II. Ook in de eerste race gaven zij de toon aan. Crevels bivakkeerde ronden lang op de tweede plek overall. In de laatste ronde kreeg de Mantis echter een stop and go en kon de pitstraat niet uit vanwege een rood licht. Dat werd later door de wedstrijdleiding gecorrigeerd waardoor Van Diessen en Crevels alsnog de winst kregen toegewezen. De beide Limburgers Hans Ambaum en Wim Noorman maakten er een totaal Marcos podium van.

dsc5assen

Klassementsleider Peter van der Kolk, die voor de race op Assen werd bijgestaan door zijn Formule3-protege Stefan de Groot, kwam er in de eerste race niet aan te pas. Dat werd echter in de tweede omloop van de dag rechtgezet. Ronden lang was er een prachtig gevecht tussen Crevels en De Groot dat door de laatste op magistrale wijze in zijn voordeel werd beslecht. Van der Kolk/De Groot finishten als derde algemeen wat goed was voor de klasse overwinning. Ook Van Diessen/Crevels wisten de derde GT-I auto nog voor te blijven. Het laagste trapje van het GT-II podium werd ingenomen door Hans Ambaum.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet