GT

FIA GT: Xavier Maassen ook in 2009 met Corvette in FIA GT

480_xa4_2009_a

Xavier Maassen zal het seizoen 2009 opnieuw in het FIA GT-kampioenschap met een Corvette C6.R starten, maar ditmaal samen met het Franse team Luc Alphand Aventures en de Franse coureur Guillaume Moreau. “Continuïteit troef dus”, blikt Xavier vooruit. “En dat is geen toeval, het is een bewuste keuze geweest, met het oog op een optimaal resultaat. Samen met Luc Alphand Aventures en Guillaume Moreau mik ik op de top 3 in het FIA GT kampioenschap, al is de hoogste ambitie uiteraard de titel.”

Tekst en foto's: PR

Xavier Maassen kiest dus opnieuw voor de FIA GT. “In de winterperiode was één van de prioriteiten in GT1 blijven en FIA GT is nog steeds het meest hoogstaande GT1-kampioenschap in de wereld”, legt de winnaar van de FIA GT race in Monza uit. “Alleen in Le Mans vind je een even grote uitdaging en daarom staat de Franse klassieker ook op ons verlanglijstje voor dit jaar. Maar eerst komt het FIA GT verhaal. FIA GT is niet enkel een sportief hoogstaand kampioenschap, de commerciële en marketingbenadering van SRO, de promotor, is ook zeer professioneel. Zo krijgen we in Nederland en België meer TV-coverage, een belangrijk argument voor de deelnemers en commerciële partners. Ik ken nu ook het format en de circuits, wat uiteraard een behoorlijke troef is om nog meer vooraan te eindigen en races te winnen.”

Het team
Luc Alphand Aventures is één van de top GT-teams uit Frankrijk en de man achter het team is voormalig Olympisch kampioen skiën en meervoudig Dakar winnaar Luc Alphand. Het team kwam met hun Corvettes de afgelopen jaren goed uit de verf in Le Mans en de Le Mans Series, ondermeer met een LMS-titel in 2008 en een heel sterke derde plek in de GT1-klasse in Le Mans 2006.

Xavier Maassen: “Het team is dit seizoen op meerdere fronten actief, met hoge ambities. Het is een sterk, zeer ervaren en geolied team die alles in huis heeft om die ambities waar te maken. We hebben een aantal keer samen gezeten en we zijn tot een goed akkoord gekomen.” Xavier Maassen is echter ook nog steeds zeer positief over SRT, het Belgische team waarmee hij vorig jaar al succesvol was. “ Met Luc Alphand Aventures heb ik de mogelijkheid om de 24 uur van Le Mans te rijden en dat bepaalde mede de keuze.”

Teamgenoot Guillaume Moreau

Xavier Maassen kent de Fransman al enkele jaren: “Inderdaad, Guillaume is een oude strijdmakker van me uit de World Series by Renault en hij heeft min of meer hetzelfde traject afgelegd. Hij heeft bovendien al een seizoen met de Corvette gereden, we hebben dus heel wat raakvlakken. Ik denk dat we aan elkaar gewaagd zijn en bovendien zijn we beide heel ambitieus. Ze zullen met ons rekening moeten houden”, zegt Maassen strijdvaardig.

480_xa4_2009_b

De Corvette C6.R
Xavier Maassen: “Hierover kunnen we kort zijn, de Corvette is gewoon een van de beste GT-wagens op dit moment. Waarom dan van wapen wisselen?”

Xavier Maassen heeft intussen zijn eerste zeer bevredigende test in Portimao met Alphand erop zitten en werkt nu volop aan de voorbereiding van het seizoen 2009, waarin hij de stijgende lijn van afgelopen jaar wil verder zetten.

De kalender van het FIA GT Kampioenschap:
03 mei - Silverstone - Groot-Brittannië
16 mei - Adria - Italië
21 juni - Oschersleben - Duitsland
26-27 juli - 24 uur Spa - België
30 augustus - Boekarest - Roemenië
20 september - Algarve - Portugal
11 oktober - Zolder - België
22 november - San Luis - Argentinië

Le Mans:
14-15 juni 24 uur Le Mans Frankrijk (TBC)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet