Supercar Challenge

DSC: Vader en zoon van Os winnaar op Spa (lang)


440coreuser

De safetycar kwam in baan nadat Cor Euser bovenin de befaamde Eau Rouge-bocht onzacht in aanraking was gekomen met de Maserati van Carl Krieger waarbij de Marcos van Euser over de Maserati en drie maal over het eigen dak rolde. Velen maakten van de safetycar-fase gebruik om de rijderswissel door te voeren.

440danny

De leiders in de wedstrijd Van de Haterd/Van Dongen kwamen echter tot ieders verbazing achter Van Os en Van der Kolk terug. In het resterende deel kwam daarin geen verandering meer. Henry Wallaard eindigde als derde in de GT-I klasse

440dsc-busstop

In de kwalificatie waren Donny Crevels en Matthew van Diessen wederom de snelste GT-II deelnemers. In hun Marcos lieten zij diverse GT-I auto's achter zich. Peter van der Kolk moest ruim 2,5 seconde toegeven. Rintje Ritsma, die de snelle ijzers verruilde voor de Dunlop-Marcos, bezette een derde startplek. Wat de zegetocht van Van Diessen en Crevels had moeten worden strandde echter al voor de start toen de V-snaar van de Marcos de geest gaf. Van der Kolk won voor Rintje Ritsma en Hans Ambaum.

440dsc-backeland
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet