Supercar Challenge

DSC: Vader en zoon van Os winnaar op Spa (lang)

440dscos

Het voorbije weekend maakte de Dutch Supercar Challenge (DSC) haar eerste buitenlandse uitstapje. Het GP-circuit van Spa Francorchamps was het decor voor de vierde wedstrijd in grootse raceklasse van ons land. Frans en Rolf van Os konden moeder op deze moederdag met een extra bloemetje verblijden. Zij wonnen de 65 minuten durende wedstrijd voor Peter van der Kolk, winnaar in de GT-II klasse, en Toon van de Haterd/Danny van Dongen. Backeland werd als eerste afgevlagd in de klasse Supersport terwijl de overwinning in de Sportklasse ging naar Rutger de Boer die pas zijn tweede race in de DSC reed.


Tekst: PR - Foto's: PR

Training
De verschillen waren klein zaterdag in de kwalificatie in de GT-I klasse. Pieter van Soelen en Cor Euser zetten hun multicolor Marcos op poleposition maar hadden stevige concurrentie van Vader en Zoon van Os die bewezen dat hun overwinning op een nat Assen geen toevalstreffer was. Toon v.d. Haterd en Danny van Dongen zetten zich op derde plek op de grid.

440dsc-snel

In de race deed Rene Snel deed zijn naam weer eens alle eer aan. Hij ging als de brandweer, realiseerde met 2:33.560 de snelste raceronde (163.355 km/u), en veroverde vanaf de tweede rij snel de leiding. Toon van de Haterd was de enige die serieus tegenstand bood. Helaas moest de sympathieke kartonhandelaar zijn Porsche GT3 RS met een gebroken aandrijfas in het gras parkeren. Van de Haterd veroverde de leiding en lag na een half uur wedstrijd meer dan een halve minuut voor op Frans en Rolf van Os.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet