Supercar Challenge

DSC: Dutch Supercar Challenge steelt de show op spekglad TT Circuit Assen (lang)


assendsc4

Vooral Team Braspenning werd slachtoffer van de weersomstandigheden. Iman van Schelven maakte een schuiver en ook Hank Kruyt, Alex Schoep, Hans Ambaum en Ron Braspenning haalden de finish niet. Goed nieuws was er echter ook voor het Amsterdamse team dat zo'n belangrijke bijdrage aan de populairste raceklasse van Nederland levert. Arthur Janssen won de Sportklasse. Hij bleef in zijn blauwe BMW M3 E30 de BMW Compact van Harold Roelse en Co Visch en de Mercedes van Gerd Rijper nipt voor. De eerste drie rijders finishten binnen acht seconden.

In de klasse Supersport lijkt geen kruit gewassen tegen Ruud Olij. In het openingsweekend op Zandvoort won hij beide races in zijn klasse. In de stromende regen bleef hij zondag zelfs in het spoor van de GT-I en GT-II bolides. Het leverde hem niet alleen de klasse overwinning maar ook de derde plek overall op. Rudolf van Soelen eindigde op twee ronden als tweede in de klasse Supersport voor Peter Grondel.

assendsc5

assendsc1
Henk Thuis ging er in de vrijdag training hard af.

Matthew van Diessen en Donny Crevels vormen een niet te onderschatten koppel in de klasse GT-II. Dat bewezen ze tijdens de openingsrace maar zeker ook tijdens de kwalificatie op zaterdag. Op de natte baan draaiden zij het snelste rondje van alle GT-1 en GT-II deelnemers. Zij mochten de wedstrijd dan ook van pole-position aanvangen. Lange tijd zag het er naar uit dat zij ook de overallwinst zouden pakken. In een van de onoverzichtelijke fases verloren zij echter de leiding aan Frans van Os. Van Diessen/Crevels wonnen in hun Marcos Mantis wel hun klasse voor Bert Moritz en de dit jaar verrassend sterk opererende Hans de Groot beiden ook in een Marcos Mantis.

Rene Snel was tijdens de kwalificatie op het juiste moment snel en liet het snelste GT-I ronde klokken. Snel moest echter al na tien ronden de prachtige Porsche parkeren. Ook de equipe v.d. Haterd/v. Dongen kon zich niet in de strijd om de overwinning mengen. Danny van Dongen nam de start voor zijn rekening. In de eerste ronde ging hij op de spekgladde baan achterstevoren. Wonderlijk genoeg kon iedereen de in Dunlop-kleuren gespoten Marcos Mantis ontwijken en kon Danny zijn race hervatten. Dat was het startsein van een fraaie inhaalrace. Uiteindelijk eindigde de oude meester en het jonge talent als derde in hun klasse. De tweede plek ging naar de meest exotische deelnemer.

assendsc9
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet