Supercar Challenge

DSC: Dutch Supercar Challenge steelt de show op spekglad TT Circuit Assen (lang)

assendsc2

Na de seizoensopener op Circuit Park Zandvoort kwam de Dutch Supercar Challenge afgelopen weekend in actie op het vernieuwde TT Circuit Assen. Het werd een heus waterballet waarbij de dikke sportwagens als ranke ballerina's over het asfalt dansten. Vader en zoon Frans en Danny van Os bleken het beste met de barre weersomstandigheden over weg te kunnen en stuurden hun fraaie BMW 320i E36 STW naar de winst. Matthew van Diessen zag met teamgenoot Donny Crevels in een Marcos Mantis als tweede het zwartwitgeblokt en wonnen de GTII-klasse. Ruud Olij eindigde als derde algemeen en eerste in de klasse supersport, Arthur Janssen als winnaar van de sportklasse afgevlagd. Beiden besturen een BMW M3.

Tekst: PR - Foto's: PR/Boudewijn Pieters

De Dutch Supercar Challenge kreeg heel wat jaloerse blikken te verduren het voorbije weekend. Niet zo vreemd als je bedenkt dat vele kampioenschappen te maken hebben met kleiner wordende velden. De Dutch Supercar Challenge daarentegen kent megastartvelden. Op Assen kwamen daar weer een aantal fraaie bolides bij. Zo beleefden de kekke BMW Z3 van Peter Grondel, de strakke Corus-BMW van Rutger de Boer én de knalgele Renault van Nico Been hun première. De Dutch Supercar Challenge staat bovendien garant voor continu raceactie. De race van zondag was daarop geen uitzondering.

assendsc3

De 65 minuten durende race werd onder erbarmelijk slechte weersomstandigheden verreden. Het regende niet alleen hard, de Dutch Supercar Challenge was bovendien de laatste race van de dag. Doordat er gedurende de racedag vele deelnemers uit andere raceklassen naast de baan terechtgekomen waren, lag er veel modder op het asfalt. Niet iedereen volde zich op het kletsnatte, spekgladde TT Circuit als de spreekwoordelijke vis in het water. Tal van deelnemers raakte her en der van de baan. Dat leverde het ongebruikelijk beeld van nogal wat schade op. Waar in sommige klassen op z'n zachtst gezegd wat onvoorzichtig met elkaars materiaal wordt omgesprongen en de plaatwerker zich regelmatig in de handen wrijft wordt in de Dutch Supercar Challenge op het scherpst van de snede, maar mèt respect geracet.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet