Supercar Challenge

DSC: Spetterende seizoenstart Dutch Supercar Challenge (lang)


zanddsc3

De liefhebbers van het Beierse autosportgeweld komen zeker aan hun trekken in de klasse Supersport. Prachtige BMW M3's en Z3's bepalen het beeld. Ruud Olij leverde een huzarenstukje door met de in American LeMans-kleuren gespoten M3 vanuit de pits te starten en toch de winst te pakken. Hij duldde niemand in zijn omgeving. Zelfs de nummer 2 in de klasse, Rudolf van Soelen, moest een ronde op de klassewinnaar toegeven. De prachtige Z3 van Nol Kohler passeerde als derde de finishstreep.

Groot is ook het animo in de klasse sport. De eerste race werd een overwinning voor Arjen Vels. Hij liet in zijn BMW Compact Robert van Os en Dillon Koster met de Renault Clio en Gerd Rijper met de Mercedes 190E achter zich. Bijzonder was ook de prestatie van Yelmer Buurman. De piepjonge coureur ( 15 jaar ) liet met de vierde plek in de sportklasse zien dat de snelheid bij de Buurmannen in de genen zit.

zanddsc8

De tweede race van de dag werd gestart in de finishvolgorde van de eerste race.

Van de Haterd kon echter niet profiteren van zijn positie op de eerste rij. Al na 150 meter gaf de in gele Dunlopkleuren gestoken Marcos de geest. De wedstrijd was er echter niet minder spannend om. Kort na de start nam Rene Snel de kop maar moest net voor de pitsstop de leiding overgeven.
Na de verplichte pitsstop stuurde Buurman pal voor Euser de baan op. Een fel gevecht volgde over vele ronden. Uiteindelijk remde Buurman voor de Nissanbocht iets te laat, moest door het grind en Euser stak hem voorbij. Euser stond de leiding daarna niet meer af.

zanddsc6
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet