Supercar Challenge

DSC: Spetterende seizoenstart Dutch Supercar Challenge (lang)

zanddsc4

In het seizoen 2001 heeft de Dutch Supercar Challenge zich bewezen als een voor rijders en toeschouwers zeer aantrekkelijk GT- en toerwagenkampioenschap. Het startveld is groot, mooi en bijzonder. De strijd in de diverse klassen is spannend, en gezelligheid is een vast ingrediënt van ieder raceweekeinde. Dit seizoen groeit de klasse verder, zowel kwalitatief als kwantitatief. Met fantastische raceactie gaf de Dutch Supercar Challenge het voorbije weekend haar visitekaartje af op het Circuitpark Zandvoort. De eerste race werd gewonnen door Herman Buurman, de tweede werd een overwinning voor de equipe Van Soelen/Euser. Beiden bestuurden een Marcos Mantis.


Tekst: PR - Foto's: Gerrie Hoekstra

zanddsc12

Groot startveld
Een vol veld schitterende auto's meldde zich op de grid voor de eerste race van het seizoen. Maserati, Lotus en Marcos zijn zeker geen alledaagse auto's en ook de vele Porsches en dikke BMW's zijn zo al het aanzien meer dan waard. In racetrim en met de juiste coureur achter het stuur is actie gegarandeerd. En actie is wat de toeschouwers kregen.

Op zaterdag had Cor Euser de snelste tijd gerealiseerd. De kleine Herpenaar met het grote hart deelt dit seizoen een Marcos Mantis met Pieter van Soelen. Ook in de race zette het duo in de bont gekleurde sportwagen lange tijd de toon. Tien minuten voor het einde van de race kwamen Herman Buurman en de equipe v.d. Haterd/v. Dongen gestaag dichterbij. Het veertien seconden grote gat werd binnen zeven ronden gedicht en Herman Buurman nam de leiding over.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet