VEGE Series

VEGE Series: Cees Langeveld winnaar Paasraces (lang)

startvege2

Cees Langeveld heeft de eerste race van de VEGE Series gewonnen. Op Circuit Park Zandvoort bleef hij René van Ling en Aad Duijvestijn voor. De VEGE Series zet dit seizoen op verschillende vlakken enkele stappen voorwaarts: het deelnemersveld groeit dit jaar naar circa 24 auto¹s, de klasse is opgenomen in de nationale topevenementen en de VEGE Series doet tevens op het technische vlak enkele stappen voorwaarts.


Tekst: Roy van der Laan - Foto's: Gerrie Hoekstra, Boudewijn Pieters

Helaas was niet iedere deelnemer aan de VEGE Series op tijd klaar voor de seizoensopener op Circuit Park Zandvoort. Het startveld telde tijdens de Paasraces 18 auto's, dat moet op korte termijn uitgroeien tot 24. De klasse heeft enkele nieuwkomers verwelkomd, waaronder de jonge Roy Monden, Han Le Belle en André van den Broek. Zijn VEGE Series wordt geprepareerd door Racing for Holland, het team van Jan Lammers.

Tijdens de enige tijdtraining stelde Cees Langeveld de pole position veilig. Hij dook als enige onder de 'magische' grens van twee minuten. De strijd om de plaatsen achter Langeveld was erg spannend; het verschil tussen René van Ling (tweede) en Leo Kemmer (derde) bedroeg slechts 0,033 seconde! Hans Hermse reed de vierde tijd, voor regerend kampioen Henk de Wit.

vegeduel
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet