Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Toyota Yaris Cup

Toyota Yaris Cup: Patrick Borst kampioen na zinderende slotrace (lang)


Koud, maar droog. Zo typeerde het weekeinde zich tijdens de meer dan spannende Finaleraces op Circuit Park Zandvoort. Buiten voelde het waterkoud aan, maar bij de verschillende teams in de Toyota Yaris Cup steeg de temperatuur tot ongekende hoogte.


Tekst: Jessica Riemsdijk - Foto's: Gerrie Hoekstra, Boudewijn Pieters en Chris Schotanus

borst_zwart_podium

Berend Hulshoff, algemeen directeur van Louwman & Parqui, importeur van Toyota in Nederland, deelde aan Paulien Zwart en Patrick Borst de bekers uit.

borst_blijSnelle kwalificatie
De rondetijden bij de kwalificatie op de zaterdag waren bijzonder snel en de eerste zes Yarissen wisten allen een tijd neer te zetten die binnen een halve seconde van elkaar viel. Lange tijd leek het of de tweede man van het kampioenschap Lennard Kleyn van Willigen er met de pole postion vandoor zou gaan, maar twee ronden voordat de vlag viel kwam de leider van het klassement met een nog scherpere tijd. Patrick Borst pakte de pole position met slechts 8 honderdsten verschil op nummer twee met een tijd van 2:09:478. De leiders in het algemeen klassement bevonden zich allen aan de kop van het startveld en dat beloofde alvast een pittige strijd.

Paulien Zwart overtuigend winnaar Ladies Cup
Voor alle coureurs was dit natuurlijk één van de meest spannende races. Het overall kampioenschap zou worden beslist. Natuurlijk had Paulien al de kampioenstitel in de Ladies Cup in de wacht gesleept, maar ook voor een hoge eindnotering in het algemeen klassement had zij goede kaarten.

Spanning voor de start
In diverse kampen was de spanning te snijden maar Patrick Borst wist, zoals altijd, met beide benen op de grond te blijven: "Het is eigenlijk zoals altijd; gewoon gaan! Als mijn directe concurrent voor de kampioenstitel deze race mocht winnen dan moet ik derde worden om kampioen te worden."


borst_kampioen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet