Formule 1

Formule 1: Toekomst Honda Racing F1 veiliggesteld door Brawn GP

ross

Ross Brawn heeft Honda Racing F1 overgenomen. Honda Motor Company Limited en Ross Brawn hebben overeenstemming bereikt om de toekomst van het voormalige Honda Racing F1 veilig te stellen. Brawn is inmiddels eigenaar van het team, dat verder zal opereren onder de naam Brawn GP.


Tekst: Marco Antheunisse
Foto: Brawngp.com


Brawn GP heeft een parnership gesloten met Mercedes-Benz High Performance Engines in het Britse Brixworth voor levering van de krachtbron, een 2.4 liter Mercedes-Benz FO108W Formule 1 motor.

Rijders
Het team handhaaft de rijders die de laatste drie seizoenen ook al voor Honda reden, Rubens Barrichello en Jenson Button, en heeft daarmee het meest ervaren rijdersduo op de grid met in totaal 423 Grand Prix’starts.

Samenwerking
Ross Brawn is zeer tevreden met de ontwikkelingen: “De laatste paar maanden waren voor het team een enorme uitdaging, maar nu het nieuws bekend is gemaakt zijn we erg blij dat alle inspanningen hebben gezorgd voor een veilige toekomst voor het team. Het is jammer dat we na zo’n lange samenwerking met Honda Motor Company niet samen verder konden. Ik wil Honda bedanken voor de fantastische samenwerking en voor de steun, met name van het senior-management, die zij hebben geboden tijdens het proces van de overname en het vertrouwen dat ze getoond hebben in mij en ons team."

Honda tevreden
Hirishi Oshima, Managing Officer bij Honda Motor Co. en verantwoordelijk voor Corporate Communications en Motorsport verklaarde: “Sinds we 5 december aankondigden dat we Formule 1 zouden verlaten hebben we op verschillende manieren gekeken hoe we het team verder konden laten gaan. We zijn erg blij dat we het team konden verkopen aan Ross Brawn en hopen het allerbeste voor hem en zijn team.”

Brawn GP focust zich nu op de testen op de circuits van Barcelona (9-12 maart) en Jerez (15-17 maart) om zich vervolgens klaar te maken voor de seizoensstart in Melbourne op 29 maart a.s.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet