Toyota Yaris Cup

Toyota Yaris Cup: Patrick Borst vastbesloten te winnen op Assen (lang)

fcyaris4

De derde editie van de Rizla + Racing Day was wederom een doorslaand succes. Naast het feit dat dit evenement gratis toegankelijk was, trokken ook de diverse diciplines veel publiek. Naast natuurlijk de autosport waren ook de motor- en kartsport ruimschoots aanwezig. Vanwege het slechte weer van de zaterdag hield iedereen zijn hart vast voor de zondag. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gestemd en werd de race-zondag een warme, maar drukkende vierde augustus.


Tekst: Jessica Riemsdijk - Foto's: Gerrie Hoekstra en Boudewijn Pieters

fcyaris22

Patrick Borst vertrokken vanaf de vijfde plaats nestelde zich aan de kop en stond die vervolgens niet meer af. "Ik besloot direct aan te vallen omdat ik de punten hard nodig heb om nog kansen te hebben op de titel in de Toyota Yaris Cup."

fcyaris27

Formule 1
Nog niet eerder dit seizoen straalde Toyota zo als vandaag. En dit lag niet alleen maar aan de stralende zon. Geert Vermeer en de zijnen hadden hemel en aarde bewogen en kregen het onmogelijke voor elkaar: de F1 bolide van Toyota stond tentoongesteld op het Rizla podium in de paddock. Een aantal jonge rijders van de Yaris Cup: Andrea Maathuis, André van Wonderen en gastrijder Remco Krebaum poseerden vol trots in en om de trots van Toyota.

fcyaris11Beste dame in de Toyota Yaris Cup werd ditmaal Renate Sanders. De Emmense: "In de eerste bocht kreeg ik een kleun en kwam daarna niet goed in mijn ritme. Later kon ik sterk terugvechten en ben toch best content."

Verrassende opstelling
De Toyota Yaris Cup bood een bijzondere opstelling. Zo vonden we bijvoorbeeld Tim Buijs op een teleurstellende 17e startpositie. Doordat de tijden van de natte training op zaterdag niet bruikbaar waren voor kwalificatie werden de getrainde tijden van de droge vrijdag de maatstaf. Paulien Zwart wist de eerste tijd neer te zetten maar haar roze Toyota werd illegaal verklaard en zodoende moest zij met de rode lantaarn vertrekken. Een slangetje in het koelsysteem bleek afgeplugd. Door deze sanctie kreeg Nicolette van den Hoek Ostende met een tijd van 1.46.6 de pole position in handen.

Naast van den Hoek Ostende vond Renate Sanders verrassend een plekje. Deze dame bevond zich voor het eerst op de eerste startrij:" Ik heb een top weekeinde, dat nu al niet meer stuk kan", lachtte ze voor aanvang van de race. Ze toonde wel wat zenuwachtig maar deze blondine heeft duidelijk het racen in de vingers gekregen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet