Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch Touring Car Championship

DTCC: Jeroen Bleekemolen wint beide DTCC races op Nürburgring (lang)

dtcc7

De beide DTCC races werden gereden volgens de regels van de BERU Top Tien, op het 3,625 kilometer lange Sprintcircuit, de korte variant van het Grand Prix-circuit in de Eifel. Dat betekende dat niet het aantal ronden de race bepaalde, maar de tijdsduur. De eerste race duurde 15 minuten en bepaalde tevens de startopstelling voor de tweede race. Beide races werden direct na elkaar gereden, er mocht alleen getankt worden en vervolgens moesten de auto¹s weer op de startgrid opstellen.


Tekst: Marco Antheunisse - Foto's: Boudewijn Pieters

dtcc10
Er viel weer veel te genieten na de Vodafone DTCC race.

Training
Duncan Huisman was tijdens de vrije trainingen op vrijdag de snelste man in het veld van het Vodafone-DTCC op de Nürburgring, maar in de tijdtraining was het zijn BMW Dealerteam-collega Donald Molenaar die de snelste ronde draaide. Huisman had in de tijdtraining te maken met een probleem met de versnellingsbak en reed daardoor slechts vier ronden. Molenaar was met zijn snelste rondetijd van 1.40,695 minuten op de Nürburgring 0,089 seconden sneller dan Huisman. De Duitsers Thomas Winkelhock en Michael Gerhardt, beiden als gastrijders in het DTCC-veld, tekenden voor de derde en de vierde plaats op de grid.

Tim Coronel was de best geklasseerde vertegenwoordiger van het Vodafone Renault Dealerteam met de vijfde tijd, direct gevolgd door zijn beide teamgenoten Jeroen Bleekemolen en Gaby Uljee, die zich respectievelijk als zesde en zevende kwalificeerden. Privateer Joost Koenders was tiende met de Match Racing-Renault Mégane. Jan-Joris Verheul voldeed officieel niet aan de kwalificatie-eisen, omdat hij slechts twee in plaats van de voorgeschreven drie ronden aflegde. Hij mocht echter in zijn Inter-Car BMW, die tijdens de training werd geplaagd door een lege accu, toch aan de race deelnemen, zij het vanaf de laatste plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet