DTM

DTM: Stuivertje wisselt opnieuw door overwinning van Ekström

Tourwagenracen betekent voor velen gevechten voor iedere centimeter. Dat is wat het publiek zo aantrekt in het tourwagenracen. Dat dit gebeurt in het achterveld is mooi, maar het liefst moet het natuurlijk gaan voor de overwinning. Vandaag werd het publiek op zijn wenken bediend. De twee overgebleven titelkandidaten, Mattias Ekström en Garry Paffett, vechten in de tweede helft van de race letterlijk voor iedere meter. Helaas komt het niet tot een concrete aanval, wat Ekström zijn derde overwinning van het seizoen oplevert. Daarmee pakt hij de leiding in het kampioenschap terug met één punt voorsprong op Paffett.

Door Pieter de Boer

 Ekstrom/Paffett

Bij de start verliest pole-man Green direct de leiding aan twee Opel’s. Frentzen, als tweede gestart pakt de leiding, voor Reuter die vanaf een derde plaats ook Green weet te passeren. Daarachter is het Ekström die direct weet door te stoten naar plaats drie. Green weet dan met Paffett achter zich dat hij ook die plaats moet opgeven, omdat het kampioenschap boven een goed resultaat van Green wordt geplaatst. Het leed wordt nog groter wanneer hij aan het einde van de race zijn wagen in de pitstraat parkeert. Een goede kwalificatie heeft hem geen goede race kunnen bezorgen. Green zal er alles aan gelegen zijn om de laatste twee races een goede prestatie neer te zetten. De man die vorig jaar oppermachtig was in de Formule 3 en direct een actuele DTM-Mercedes aangeboden werd, komt in zijn eerste jaar nog niet uit de verf. Met zestien punten en een negende plaats in het kampioenschap staat hij als slechtste actuele Mercedes geklasseerd.

 Start

Een stuk beter gaat het met Opel. Hoewel het merk door een slechte pitstopstrategie een mogelijk podium of zelfs overwinning uit handen gegeven heeft, heeft Frentzen wel de halve race aan de leiding gelegen en was het tempo van de wagens hoopgevend. Als beste geklasseerde Opel wordt vandaag Aiello afgevlagd. De Fransman, die dit weekend bekend maakte aan het einde van het seizoen de autosport de rug toe te keren, leek bevrijdt van het juk en rijdt een sterke race die deed denken aan zijn 2002-seizoen waarin hij met Abt-Audi kampioen werd. Reuter wordt vijfde en Frentzen zevende, nadat hij aan het einde van de race in een spin gedrukt werd door Alesi.

 Frentzen start

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet