Diversen

Div: Naast Tom Coronel ook Rob Kamphues (SEAT Leon Eurocup) in SEAT Team Holland

seat_team_holland_2

Aan de vooravond van het autosportseizoen 2009 is tijdens een bijeenkomst in het ‘Koopmanshuis’ te Leusden het SEAT Team Holland officieel gepresenteerd. Onder de vlag van dit team komt coureur Tom Coronel voor het vijfde achtereenvolgende jaar met een SEAT uit in het FIA WK Toerwagens (WTCC). Daarnaast wordt het team dit jaar uitgebreid met TV-presentator en autosportliefhebber Rob Kamphues, die namens het SEAT Team Holland in actie komt tijdens de races om de SEAT Léon Eurocup.

Tekst en foto’s: PR

Coronel treedt daarbij als coach en begeleider op. Zowel de SEAT Léon van Tom Coronel in het WTCC als de auto van Rob Kamphues in de SEAT Léon Eurocup wordt ingezet door het ervaren Spaanse team SUNRED Engineering.

Start WTCC
Voor Tom Coronel start het raceseizoen in het WTCC komend weekeinde op het circuit in het Braziliaanse Curitiba. Anders dan in de afgelopen jaren komt Coronel dit seizoen weer in aanmerking voor punten en prijzengeld in de ‘Independents Trophy’, het aparte klassement voor privérijders in het WK Toerwagens. In 2006 had Tom Coronel met zijn SEAT Léon al de titel in dit klassement gewonnen, in de afgelopen twee seizoenen kwam hij niet meer in aanmerking voor de status van ‘Independent’. Dit jaar dus wel weer, en daarmee geldt hij meteen als één van de favorieten voor een goed resultaat in dit klassement. “Natuurlijk is het mijn primaire doel om gewoon zo hoog mogelijk te eindigen, maar een goed resultaat bij de privérijders is mooi meegenomen”, aldus Coronel.

Twaalf evenementen
In het zesde seizoen van het WTCC staan er twaalf evenementen in vier werelddelen op het programma. Na de ouverture in Brazilië volgen er wedstrijden in Mexico, Marokko, Frankrijk, Spanje, Tsjechië, Portugal, Groot-Brittannië, Duitsland, Italië, Japan en China. De races worden live uitgezonden via Eurosport. Daarnaast verzorgt RTL GP uitgebreide reportages, met bijzondere aandacht voor de verrichtingen van Tom Coronel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet