Dutch Touring Car Championship

BMW's superieur in saai Vodafone DTCC tijdens Masters (lang)

tribune_veldvoor

Het was niet de vraag of Donald Molenaar Jeroen Bleekemolen van de tweede plaats zou verdringen, het was de vraag wanneer hij dat zou doen. Want dat de BMW's van het Marlboro BMW Dealerteam met pole-sitter Duncan Huisman en Donald Molenaar op een dubbelzege afstevenden, was voor de race al duidelijk. Zo kon Marlboro eindelijk weer eens een een-tweetje tijdens het eigen evenement begroeten.


Tekst: Hans van der Klis - Foto's: Gerrie Hoekstra, Boudewijn Pieters

Uiteindelijk was het nog een wonder dat Jeroen Bleekemolen zijn tweede positie bij de start kon handhaven. Huisman en Molenaar hadden afspraken gemaakt, maar de eerste trok toch nog iets te spontaan op, zoals hij het zelf verwoordde. Renault Clio-coureur Bleekemolen ging zij aan zij met Molenaar de Tarzan in, de Gerlach en de Hugenholtz-bocht door en wist de BMW pas op de Hunserug definitief af te schudden. Een knap staaltje stuurmanskunst, zeker in aanmerking genomen dat de jongste 'Bleek' het hele weekeinde moest wisselen tussen zijn Formule 3 en zijn Clio. "De start was leuk", zegt Molenaar. "Jeroen deed het super. Duncan ging iets te onverwacht op het gas."

Uiteindelijk vond Molenaar pas in de vijfde ronde een gaatje en kon hij in de Tarzan-Gerlach-combinatie Bleekemolen voorbij. Daarmee was de spanning grotendeels uit de wedstrijd, want de verschillen tussen de BMW's en de Clio's zijn immens. Het enige waar het publiek nog op kon hopen, was dat een van de BMW-motoren zou ploffen. Tijdens de vrije training op donderdag was er namelijk al een motor afgeschreven.

3voor_voor
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet