Racing Shows

Racing Shows: Weinig autosport in Genève

geneve_1
Hart voor auto's? Voor raceliefhebbers valt er in Genève helaas niet zoveel te zien.

Morgen opent de 79e editie van de jaarlijkse Autosalon van Genève zijn deuren. En het zou wel eens de laatste autoshow kunnen zijn, zoals we die tot dusver kennen, waar alle merken zich presenteren en al het moois tentoonstellen. Het verhaal van de RAI is genoegzaam bekend, voor de IAA in Frankfurt heeft Mitsubishi zich al officieel afgemeld en we horen dat er meer merken zullen volgen. "Où sont les neiges d'antan?', zijn we geneigd te vragen, hoewel Genève juist altijd iets van voorjaarsgevoelens oproept. Ditmaal was de stemming er wat bedrukt, de presentaties minder uitbundig, de crisis voelbaar. Daarbij paste het dus dat er nauwelijks aandacht werd besteed aan autosport, de goeden niet te na gesproken. AUTOSPORT.NL was in de hallen van het Palexpo en legde toch nog het nodige vast. We laten de stemming er niet onder krijgen!

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


geneve_3

Onder de titel "Formule 1" was een aardig gedeelte van hal 1 ingeruimd voor een aantal raceauto's uit een verder of iets minder ver verleden. Zoals deze Jordan uit de begintijd van het team, nog in de groene kleuren van sponsor 7-UP (bestaat dat merk eigenlijk nog? Al tijden niks meer van gehoord). Het was een nogal onsamenhangende presentatie, waarbij ook nog een paar verdwaalde Champ Cars tussen de F1-bolides stonden. Ook een manier om je hal vol te krijgen, als je niet alle standruimte hebt verhuurd, al meldde de organisatie van Genève in december al, dat de beurs uitverkocht was...

geneve_2

Ook groen, maar dan anders, deze Alpina B6 GT3, waarmee het team uit het Beierse Buchloe dit seizoen zijn terugkeer in de internationale autosport beleeft. Er is inmiddels al uitgebreid met de auto getest, coureurs voor het FIA GT3-kampioenschap staan nog niet vast. Maar mooi is 'ie wel!

geneve_4

Bij Corvette, een merk dat de afgelopen jaren toch wel heel goed scoorde in de internationale GT-racerij, was er geen raceauto op de stand te vinden. De enige verwijzing naar de autosport was deze vitrine met wat foto's en de nodige trofeeën, behaald in Le Mans. "Vanuit de Europese Corvette-organisatie doen we helaas komend seizoen niets aan autosport", verklaarde PR-man Dick Braakhekke van Cadillac, Corvette & Hummer Europe in Breukelen.
 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet