Clio Cup

Clio Cup: Verschuur wint, Kalff kampioen

 clio start 2


Waar het zaterdag tot twee keer toe niet lukte, reed de Dunlop SportMaxx Clio Cup vandaag twee prachtige wedstrijden. Mike Verschuur zette zijn pole-position om in de overwinning en jubilaris Allard Kalff wordt derde en kroont zich daarmee tot kampioen in de Clio Cup.


Tekst: Daan Jeuken

De race werd gesplitst in twee helften, wat te danken was aan Henny Schippers. Hij blaast achter op het circuit zijn motor op en laat als erfenis voor de andere coureurs een flink oliespoor na. De situatie is zo gevaarlijk dat de Safety Car de baan in komt, om de baanmarshalls de mogelijkheid te geven om de baan schoon te maken.

Op het moment dat de Safety Car de baan inkomt, ligt Mike Verschuur op kop. De leider in het juniorklassement vertrok van pole, verdiend met de snelste rondetijd in race 1, en behoudt die positie bij de start. Achter hem sluit Dillon Koster aan en pakt Bertus Sanders de derde positie van Allard Kalff. Kalff, op titelkoers, neemt geen risico’s en sluit aan als vierde aan. Later gaat ook Berend Gesman voorbij aan Kalff, maar wanneer Sanders een fout maakt en twee plaatsen verliest, ligt Kalff weer vierde.

Na de Safety Car zijn er nog drie ronden te gaan en houdt Mike Verschuur slim zijn eerste plek. Achter hem liggen Koster, Gesman, Kalff en Sanders met elkaar overhoop. Aanstichter Gesman, die de zwart/witte-vlag krijgt voor deze actie, verliest echter twee plekken en valt terug naar plaats vijf.

De laatste sprint tot de finish levert nog veel actie op, maar iedereen weet zijn plekjes te behouden. Daarmee wordt Mike Verschuur eerste, voor Dillon Koster en Allard Kalff, die kampioen wordt in de Clio Cup. Kalffs derde titel in 25 jaar autosport. Buiten het podium finishen Bertus Sanders, Berend Gesman en Marc Koster.

 allard kampioen

Allard Kalff kampioen!!

Race 2 Dunlop SportMaxx Clio Cup,
Trophy of the Dunes, Circuit Park Zandvoort, zondag 18 september 2005

1. Mike Verschuur
2. Dillon Koster, op 0.277
3. Allard Kalff, op 0.736
4. Bertus Sanders, op 0.922
5. Berend Gesman, op 1.194
6. Marc Koster, op 2.010
7. Mario Bik, op 4.186
8. Oscar Middeldorp, op 4.554
9. Willy Welles, op 4.728
10. Nick Bleekemolen, op 5.746
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet